Μέσω του Διαδικτύου διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες δύο νέων concept cars της Italdesign, που «φορούν» τα σήματα της VW!

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, τόσο η Italdesign, όσο και η «μαμά» VW δεν έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία των δύο αυτών πρωτοτύπων στη φετινή 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ωστόσο, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων, έχουν ήδη διαρρεύσει οι πρώτες φωτογραφίες τους, από τις οποίες κάλλιστα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις των Ιταλών της Italdesign προς το στρατόπεδο των Γερμανών, όσον αφορά στην πιθανή μορφή των νέων Scirocco και Polo ή ενδεχομένως και του επερχόμενου Up σε 4θυρη παραλλαγή! Θυμίζουμε πως ακόμα και στο παρελθόν οι σχέσεις των δύο εταιρειών ήταν ιδιαίτερα στενές, με την Italdesign να είναι η εταιρεία που σχεδίασε το πρώτης γενιάς Scirocco και –ασφαλώς- το Golf I!

Επί της ουσίας και επί του προκειμένου, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, από τη μια μεριά πρόκειται για ένα 3θυρο μοντέλο με κουπέ «περίγραμμα» και από την άλλη για ένα 5θυρο «μικρό», της κλάσης Α ή Β. Κύρια σχεδιαστικά γνωρίσματα της πρώτης πρότασης είναι η πανοραμικού τύπου γυάλινη οροφή, που «σβήνει» στο εμπρός παρπρίζ, οι ιδιαίτερα λεπτές εμπρός και πίσω κολώνες, καθώς και η όχι και τόσο διακριτική αεροτομή στο τζάμι της πίσω (3ης) πόρτας. Κατ’ αναλογία και το «μικρό» concept car είναι… διανθισμένο με ένα μικρό αεροδυναμικό βοήθημα τόσο εμπρός, όσο και στο πλάι, στη βάση του οποίου υπάρχει κάμερα οπισθοπορείας, καθώς χαρακτηριστική είναι η απουσία των «συνηθισμένων» εξωτερικών καθρεπτών. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, το εμπρός μέρος κοσμείται από μια ιδιαίτερα στενή μάσκα, καθώς και από αντίστοιχα μικρά σε μέγεθος φωτιστικά σώματα.

Δε μένει παρά όλοι μας να κάνουμε υπομονή λίγες ακόμα μέρες, ούτως ώστε το… μυστήριο που κρύβουν τα δύο αυτά πρωτότυπα μοντέλα της Italdesign να διαλευκανθεί πλήρως. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν!

Πηγή: 4troxoi.gr