Η γκάμα της έκτης γενιάς Golf αποκτά ένα ακόμα μέλος. Και μάλιστα επίλεκτο: την έκδοση Cabriolet, η οποία, όπως αναμενόταν, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης.

Πρόκειται για την πρώτη, μετά το μοντέλο της τέταρτης γενιάς, ανοιχτή έκδοση του Golf, η οποία έρχεται σήμερα προκειμένου να συμπληρώσει ιδανικά τη γκάμα των αντίστοιχων εκδόσεων της VW στη μικρο-μεσαία κατηγορία, δίπλα ακριβώς από το πρόσφατα ανανεωμένο EOS. Σε σχέση με το τελευταίο, η πλέον ουσιαστική διαφορά έγκειται στην παρουσία μαλακής, αντί για σκληρής, οροφής, η οποία μπορεί για την περίσταση να αναδιπλωθεί ακόμα και εν κινήσει, σε χρόνο λιγότερο των 10 δλ., αρκεί η ταχύτητα κίνησης του οχήματος να μην υπερβαίνει τα 30 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, το νέο Golf Cabriolet είναι μικρότερο σε μήκος σε σχέση με το EOS (-208 χλστ., με ίδιο ωστόσο μεταξόνιο), καθώς το μήκος του ανέρχεται στα 4,215 μ., το πλάτος στα 1,779 μ. και το ύψος στα 1,424 μ. Ωστόσο, παρά τη σημαντική αυτή διαφορά, η ανοιχτή έκδοση του Golf VI εξασφαλίζει επαρκείς χώρους για τέσσερις επιβάτες στο προσεγμένο ποιοτικά εσωτερικό του. μάλιστα, ακόμα και με την οροφή ανοιχτή, ο χώρος φόρτωσης εξακολουθεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των επιβαινόντων εξασφαλίζοντας μια χωρητικότητα της τάξης των 250 λίτρων.

Στα μηχανικά μέρη το αυτοκινήτου οι ιθύνοντες της VW υιοθέτησαν τη γνωστή και απόλυτα δοκιμασμένη συνταγή που συναντά κανείς σε όλα τα μικρο-μεσαία μοντέλα του ομίλου. Έτσι, λοιπόν, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, η γκάμα περιλαμβάνει ήδη από το λανσάρισμα τον γνωστό 1,2 TSI βενζινοκινητήρα των 105 ίππων, τον… καταξιωμένο 1.4 TSI των 160 ίππων, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα διαθέσιμα θα είναι και τα μηχανικά σύνολα των 122 και 211 ίππων, στα 1,4 και 2,0 λίτρα αντίστοιχα. Για όσους τυχερούς, η γκάμα περιλαμβάνει και δύο πετρελαιοκινητήρες της γενιάς BlueMotion, με χωρητικότητα 1,6 και 2,0 λίτρα και ισχύ στους 105 και ίππους αντίστοιχα. Όλοι τους ασφαλώς θα μπορούν να συνδυαστούν με το επίσης γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη –DSG- της VW.

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή της αναφοράς μας, το ντεμπούτο του αυτοκινήτου, το οποίο θα παράγεται στο εργοστασίο της VW στο Osnabrück, θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση της Γενευής, με τις πωλήσεις του στις κατά τόπους αγορές να ξεκινά πριν τις αρχές του καλοκαιριού.

Πηγή: 4troxoi.gr