Επτά χρόνια μετά την παύση εργασιών της φίρμας από χρεοκοπία το 2004, ο 80χρονος επιχειρηματίας, και πρώην διευθυντικό στέλεχος της Fiat, Gian Mario Rossignolo θα ανακοινώσει επίσημα την έναρξη της «νέας» De Tomaso στην έκθεση της Γενεύης.

Εκεί, η νέα εταιρεία θα παρουσιάσει ένα SUV πολυτελείας το οποίο θα είναι σχεδιασμένο από τον Pininfarina και θα φέρει το κωδικό όνομα SLC (sport luxury car), χωρίς όμως αυτή να είναι η τελική του ονομασία. Η De Tomaso το προορίζει για αντίπαλο των Porsche, Lexus, BMW, Mercedes κ.λ.π., και το μοντέλο θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2012, με δύο βενζινοκινητήρες V6 και V8 στους 300 και 550 ίππους αντίστοιχα, καθώς και με πετρελαιοκινητήρα επίσης V6 με απόδοση 250 ίππων.

Η παραγωγή του υπολογίζεται στις 3.000 μονάδες ετησίως, ενώ η παραγωγή των σεντάν αλλά και σπορ κουπέ οχημάτων που θα δούμε αργότερα επίσης υπολογίζονται σε 3.000 και 2.000 μονάδες αντίστοιχα. Τα μοντέλα θα φέρουν μια νέα τεχνολογία στην κατασκευή του σασί τους που ονομάζεται Univis, ενώ θα κατασκευάζονται σε ένα από τα τρία εργοστάσια του Pininfarina που βρίσκεται στην περιοχή του Grugliasco (Τορίνο).

Πηγή: autotriti.gr