Η Renault θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο εκθεσιακό της μοντέλο, τοTwingo E-Tech, στο περίπτερο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2024, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε το Νοέμβριο του 2023, ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.

Η Γαλλική εταιρία έφερε επανάσταση στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν το 1992 παρουσίασε το Twingo που με την πρωτοποριακή σχεδίασή του και τα ζωηρά του χρώματα έκανε την καθημερινότητα πιο ευχάριστη. Τριάντα δύο χρόνια μετά, το πρωτότυπο Twingo E-Tech electric είναι κατάλληλο για τη σύγχρονη εποχή και εξίσου καινοτόμο με το αρχικό μοντέλο.

Το μικρό μέγεθος του πρωτοτύπου Twingo E-Tech electric, φροντίζει για την ευελιξία του στις αστικές μετακινήσεις, ενώ οι πέντε πόρτες του το καθιστούν εξαιρετικά πρακτικό. Το ενός όγκου αμάξωμά του περιλαμβάνει μια σταθερή γυάλινη οροφή που γεμίζει με φυσικό φως το ευρύχωρο εσωτερικό. 

Μια σειρά από λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το αρχικό Twingo, ενισχύουν τον χαρακτήρα αυτού του πρωτοτύπου και δίνουν έμφαση στις σύγχρονες αναλογίες και τις ρευστές του επιφάνειες.

Οι αναβαθμίσεις σε ολόκληρο το αμάξωμα, και οι αυθεντικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων και των φωτιστικών σωμάτων (που τώρα αποτελούνται από LED δακτυλίους) δημιουργούν μια κομψή και εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ η σχεδίαση του πίσω μέρους παραπέμπει αισθητικά στην εμβληματική ουρά του πρώτου Twingo και το μαύρο χείλος γύρω από το πίσω τζάμι προσθέτει μια μοντέρνα πινελιά. Τα πίσω φώτα που προεξέχουν και έχουν το ίδιο καμπυλωτό σχήμα με τα εμπρός, δίνουν στο αυτοκίνητο μια αίσθηση υψηλής τεχνολογίας. Τα γράμματα Twingo στο κέντρο της πίσω πόρτας συμβάλλουν στη δημιουργία μίας ευχάριστης και παιχνιδιάρικης εικόνας. 

Το πρωτότυπο Twingo E-Tech electric είναι μία αξέχαστη «φάτσα», όπως εκείνο του 1992 που άφησε εποχή κυρίως στο νεανικό κοινό. Η εντυπωσιακή του εμπρός εμφάνιση οφείλεται κυρίως στα φωτιστικά σώματα  και τις γραμμές του μπροστινού μέρους, με το έμβλημα της μάρκας. 

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα, που είναι εμπνευσμένα από το μοντέλο της πρώτης γενιάς, ξεπροβάλλουν από το αμάξωμα και του δίνουν μια αίσθηση υψηλής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, οι χειρολαβές στις δύο εμπρός πόρτες προέρχονται κατευθείαν από το μοντέλο του 1992 – ενώ τώρα διαθέτουν ένα στρογγυλό φωτιζόμενο περίγραμμα.

Επίσης, τα τρία μικρά ανοίγματα στο καπό δεν είναι εκεί για τον εξαερισμό του κινητήρα (ως ηλεκτρικό δεν τον χρειάζεται), αλλά αποτελούν φόρο τιμής στην κληρονομιά του αυτοκινήτου.

Το πρωτότυπο Twingo E-Tech electric (εξελίχθηκε από την Ampere με στόχο να προσφέρει μια αρχική τιμή κάτω από τα 20.000€), προϊδεάζει για την παραγωγή της 4ης γενιάς του μοντέλου, που θα είναι διαθέσιμη το 2026.