Ένας οδηγός από τον Καναδά τροποποίησε μια Porsche Cayenne για να τη χρησιμοποιεί σε αγώνες drift και παρά τις σημαντικές αλλαγές που έκανε, μπορεί να την οδηγήσει νόμιμα στο δρόμο.

Ο Larry Chen παρουσίασε το όχημα στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube και ανήκει στον Vasili από το Τορόντο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν αποκάλυψε πόσα ξόδεψε συνολικά για τις τροποποιήσεις, παρά ανέφερε ότι η ανακατασκευή ανατέθηκε στην TSH Auto και διήρκησε τρία χρόνια.

Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια Cayenne πρώτης γενιάς και ο Vasili προχώρησε σε αλλαγές επηρεασμένος από την αυτοκινητιστική κουλτούρα που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Έτσι, τοποθέτησε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 6,0-λίτρων LS2 V8 με απόδοση 530 ίππων και 530 lb-ft ροπής. Επιπλέον, μετέτρεψε την τετρακίνητη Cayenne σε πισωκίνητη.

Ωστόσο, το πίσω διαφορικό και ο αρχικός άξονας παραμένουν στη θέση τους, όπως και οι εργοστασιακές δαγκάνες φρένων στους μπροστινούς τροχούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το όχημα να πέσει σε ύψος και να απέχει δύο εκατοστά περίπου από το έδαφος.

Προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα από την παραπάνω τροποποίηση, εγκατέστησε τροχούς 22 ιντσών, οι οποίοι μπορεί να είναι τεράστιοι για drift, αλλά βοηθούν για να μην ξύσει το όχημα το έδαφος. Δαγκάνες φρένων Wilwood βρίσκονται πίσω από τους τροχούς και συνδέονται με ένα υδραυλικό χειρόφρενο, ώστε να εξυπηρετήσουν τον παραπάνω σκοπό.

Το αμάξι παρά την άγρια εξωτερική εμφάνιση που διαθέτει, στο εσωτερικό του παραμένει πολυτελές και μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα. Επίσης, τα μπροστινά καθίσματα είναι Bentley και έχουν ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων, ενώ το όχημα διαθέτει ένα πλήρες ηχοσύστημα.