Το νέο Chevrolet Traverse 2024 είναι το δεύτερο μεγαλύτερο SUV της εταιρείας και μπορεί να διαφημίζεται ως ένα Crossover μεσαίου μεγέθους, ωστόσο διαθέτει μεγάλο εσωτερικό χώρο καθιστώντας το ιδανική επιλογή για οικογένειες.

Η εταιρεία εγκαταλείποντας το σκεπτικό του «μίνι βαν χωρίς συρόμενες πόρτες», έκανε νέα σχεδίαση εγκαθιστώντας διαιρούμενους προβολείς με τα φώτα ημέρας κοντά στην κορυφή και τους κύριους προβολείς χαμηλότερα στον προφυλακτήρα. Το καινούργιο όχημα θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα, ενώ θα διαθέτει ζάντες 18 ιντσών ή 22 ιντσών, αναλόγως την έκδοση.

Ρεπόρτερ του CARBYZZ που οδήγησε το νέο μοντέλο, αποθέωσε το εξωτερικό του οχήματος αναφέροντας ότι κυριαρχούν τεράστιες οθόνες.

Αρχικά, μια οθόνη αφής 17,7 ιντσών χρησιμοποιεί το λογισμικό Android Automotive με ενσωματωμένη φωνητική εντολή Google, καθιστώντας εύκολο τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσω φωνής ή ακόμη και την υποβολή τυχαίων ερωτήσεων, όπως τα τρέχοντα αθλητικά σκορ. Έπειτα, μια οθόνη οργάνων 11 ιντσών βρίσκεται μπροστά από τον οδηγό προσφέροντας διάφορες δυνατότητες, όπως μια πλήρης προβολή Google Map.

Σε αντίθεση με τα πρόσφατα ηλεκτρικά οχήματα της Chevrolet, το Traverse εξακολουθεί να διατηρεί το Apple CarPlay και το Android Auto, τα οποία είναι και τα δύο ασύρματα. Επίσης, παραμένει ένας αριθμός φυσικών χειριστηρίων για την ένταση του ήχου, τη θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανεμιστήρα και άλλα.

Εντούτοις, φέρεται να υστερείται στο τομέα του κινητήρα, επειδή διαθέτει μια μονάδα 2,5 λίτρων που σχετίζεται με τον τετρακύλινδρο 2,7 λίτρων που χρησιμοποιείται στα Colorado και Silverado. Αυτός ο κινητήρας προέρχεται από φορτηγό, με αποτέλεσμα να παράγει θόρυβο που ορισμένοι μπορεί να βρουν ενοχλητικό. Η ιπποδύναμη όμως, αυξάνεται από 310 σε 328 ίππους, όπως και η ροπή από 266 σε 326 lb-ft.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βασική έκδοση ξεκινά από την τιμή των 37.600 δολάρια και αναλόγως τις προσθήκες ή αναβαθμίσεις που ζητήσει κάποιος, το κόστος ανεβαίνει, αλλά όχι δραματικά.