Ένα χρόνο μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια για του Ford Mustang GTD, αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο supercar που ευελπιστεί να βάλει «φρένο» στα ρεκόρ των Ευρωπαίων.

Συνολικά, αναμένεται να παραχθούν περίπου 1.000 μοντέλα με τη Ford να επιθυμεί το GTD να μπορεί να ανταποκριθεί στις περισσότερες πίστες, όπως στο Nordschleife του Nürburgring.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, το καινούργιο μοντέλο φέρεται να στοχεύει σε ανταγωνιστές, όπως η Porsche 911 GT3 RS με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 των 5,2 λίτρων που διαθέτει και μπορεί να αποδώσει πάνω από 800 ίππους, ενώ έχει όριο πέραν των 7.500 στροφών ανά λεπτό.

Επιπλέον, το GTD διαθέτει μοναδικές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις που επιδιώκουν να το βοηθήσουν να επιτύχει χρόνο γύρου κάτω από 7 λεπτά στο Nordschleife.

«Μαζί με τις καινοτομίες που προέρχονται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον τερατώδη κινητήρα, το υπεραυτοκίνητο GTD στοχεύει στην προσέλκυση αγοραστών μέσω μιας πληθώρας επιλογών», έγραψε το δημοσίευμα.

Παραδείγματος χάριν, η σειρά Carbon Series προσφέρει εξωτερικά ανθρακονήματα σε τουλάχιστον έξι χρώματα, με τα περισσότερα να είναι διαθέσιμα μέσω της Extended Color Palette.

Ωστόσο, δεν θα είναι διαθέσιμο το Mystichrome, επειδή θεωρείται δύσκολο χρώμα, ενώ το εσωτερικό του οχήματος δεν πρόκειται να είναι τόσο μοναδικό ή high-end όσο θα περίμενε κάποιος που θέλει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσει το νέο GTD.