Κάνοντας τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του ο Όσκαρ Πιάστρι πήρε τη νίκη στο γκραν πρι της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν και έδωσε στη McLaren την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari να τερματίζει στη 2η θέση και τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes να ανεβαίνει στην 3η θέση του βάθρου.

Ο Λεκλέρ, ο οποίος είχε πάρει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ήταν το φαβορί για τη νίκη και στο πρώτο κομμάτι του αγώνα φαινόταν πως όντως θα τα κατάφερνε, ο Πιάστρι όμως κατάφερε να τον προσπεράσει μετά το μοναδικό τους πιτ-στοπ και στη συνέχεια κατάφερε να… αμυνθεί με εκπληκτικό τρόπο.

Ο οδηγός της Ferrari για σχεδόν 30 γύρους έκανε ό,τι μπορούσε για να προσπεράσει αυτόν της McLaren, ο οποίος δεν μπορούσε να αυξήσει τη διαφορά, μπορούσε όμως, με εκπληκτικό αγώνα, να κρατήσει την 1η θέση και να δει πρώτος την καρό σημαία.

Από εκεί και πέρα, η σύγκρουση των Πέρεζ και Σάινθ στον τελευταίο γύρο βοήθησε τον Ράσελ να πάρει την 3η θέση, με τον Νόρις να μένει 4ος και τον Φερστάπεν να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 5η θέση. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 313 βαθμούς, ο Νόρις όμως πλησίασε καθώς ανέβηκε στους 254, με τον Λεκλέρ να έχει 235 και τον Πιάστρι να ακολουθεί με 222.

Εκεί που έχουμε αλλαγή είναι στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αφού η McLaren είναι πλέον στην 1η θέση με 476 βαθμούς και ακολουθούν η Red Bull με 456 και η Ferrari με 425.

Αποτελέσματα Formula 1 Αζερμπαϊτζάν