Η Tesla φέρεται να βρήκε δυτικό αντίπαλο στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς η Lucid Motors ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό SUV που θα κοστίζει λιγότερο από 50.000 δολάρια.

Στην εκδήλωση Tech & Manufacturing Day παρουσίασε ένα σύντομο teaser, όπου διακρίνεται με έντονες σκιές ένα όχημα. «Με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα, θα είναι σε θέση να προσφέρει την ίδια εμβέλεια με τους ανταγωνιστές, ενώ θα χρησιμοποιεί μικρότερη μπαταρία», υποστήριξε η εταιρεία.

Το CARBUZZ σε σχετικό δημοσίευμα που έγραψε, σημείωσε πως το επερχόμενο μοντέλο αναμένεται να μπει στην παραγωγή από το 2026, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα χρησιμοποιεί μικρότερη μπαταρία και ιδιαίτερα σε σύγκριση με την Tesla, καθώς η Lucid μπορεί να παράξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η εικόνα που παρουσίασε η Lucid Motors

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν πράγματι θα μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά την εταιρεία του Έλον Μασκ. Από άποψη κόστους το SUV της Lucid είναι πιο προσιτό, όμως η Tesla μπορεί πιο εύκολα να εξασφαλίσει κρατικές επιχορηγήσεις για να μειώσει την τιμή.

«Αν η Lucid παρουσιάσει μια έκδοση υψηλών επιδόσεων και ξεπεράσει το χρόνο 0-100 km/h του Tesla Model Y Performance των 3,5 δευτερολέπτων θα μπορεί πιο εύκολα να διαπραγματευτεί τις κρατικές επιδοτήσεις», έγραψε το δημοσίευμα.