Μια εταιρεία κατάφερε να λανσάρει το πιο γρήγορο θωρακισμένο όχημα στον κόσμο, καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ξεπερνά τα 175 κιλά, προσφέροντας την απαραίτητη προστασία στον ιδιοκτήτη του.

Πρόκειται για το Lucid Air Sapphire, που κατασκεύασε η US Armor Group και κοστίζει 249.000 δολάρια. Το αμάξι διαθέτει στρατιωτικού επιπέδου θωράκιση συνθετικών υλικών στις πόρτες, που είναι 10 φορές ισχυρότερη από το βαλλιστικό ατσάλι και 5 φορές ελαφρύτερη από αυτό.

Επίσης, αντέχει βολίδα από 44άρι Magnum και μπορεί να σταματήσει σφαίρες από τουφέκια μεγάλου διαμετρήματος, ενώ αντέχει εκρήξεις από χειροβομβίδες και πλαστικά εκρηκτικά.

Παράλληλα, έχει αρκετά αντίμετρα παραβίασης. Παραδείγματος χάριν, φέρει ηλεκτροφόρες χειρολαβές, ψεκαστήρες με σπρέι πιπεριού, κρυφές θήκες για όπλα και ειδικά φίλτρα, που αποτρέπουν την διείσδυση δακρυγόνων ή δηλητηριωδών αερίων.

Επιπλέον, προστατεύει από ηλεκτρονικές επιθέσεις και, σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, το αμάξι διαθέτει κουμπί, το οποίο ενημερώνει την αστυνομία και το προσωπικό της US Armor Group σε περίπτωση επίθεσης.

Το όχημα «αστακός» διαθέτει τρεις κινητήρες των 1.240 ίππων και επιτυγχάνει χρόνο 0-100 km/h σε 1,89 δευτερόλεπτα, χρόνο 0-100 km/h σε 3,84 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του είναι 205 km/h.