Το θρυλικό Ford Capri επέστρεψε στη νέα ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης διαθέτοντας μια εντελώς νέα σχεδίαση αλλά και μια πληθώρα τεχνολογιών και καινοτομιών.

Ένα από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν στο νέο Capri, είναι το εσωτερικό, με την πολυτελή καμπίνα να ξεχωρίζει για την κομψή – μινιμαλιστική σχεδιαστική της προσέγγιση και τα μαλακά ποιοτικά υλικά της επένδυσης του ταμπλό. Οι μεγάλοι χώροι για τους πίσω επιβάτες, σε συνδυασμό με τα μονοκόμματα εμπρός καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα αλλά και το σπορ τιμόνι με την επίπεδη διαμόρφωση του κάτω μέρους του που εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για τα γόνατα των οδηγών οποιουδήποτε αναστήματος, εξασφαλίζουν από την αρχή ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης για τους επιβάτες.

Μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές

Οι μεγάλοι χώροι επιβατών και αποσκευών του ηλεκτρικού Capri περιλαμβάνουν πολλές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης που αποδεικνύονται εξαιρετικά πρακτικές στην καθημερινότητα και τα ταξίδια, όπως για παράδειγμα το Mega Console χωρητικότητας 17 λίτρων που βρίσκεται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, στο οποίο μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα ένα laptop ή μια τσάντα. Την ίδια στιγμή, ο «κρυφός» αποθηκευτικός χώρος My Private Locker εξασφαλίζει ασφαλή φύλαξη προσωπικών αντικειμένων πίσω ακριβώς από την οθόνη πολυμέσων, με έναν ηλεκτρονικό διακόπτη να παρέχει πρόσθετη ξεγνοιασιά κλειδώνοντας την οθόνη όταν έχει ρυθμιστεί σε οριζόντια κλίση 30° και το όχημα δεν τροφοδοτείται με ρεύμα.

Η κινητή αυτή οθόνη αφής με διαγώνιο 14,6 ίντσες, η οποία υποστηρίζει και τον οδηγό αλλά και τον συνοδηγό, τόσο κατά την κίνηση όσο και όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, παρέχει τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης πρόσβασης στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά την συνδεσιμότητα και τα συστήματα ελέγχου του οχήματος μέσα από ένα λειτουργικό και εύχρηστο περιβάλλον προήγησης. Συγχρόνως, η νέα κινητή οθόνη αφής SYNC Move1 μεγιστοποιεί τη χρήση στη μεγάλη οθόνη και προσφέρει ασύρματο κατοπτρισμό του τηλεφώνου που υποστηρίζει Android Auto και Apple Car Play καθώς και συνδεδεμένη πλοήγηση.

Ο κυρίως χώρος αποσκευών φτάνει έως και τα 572 λίτρα, τιμή που μπορεί να ανέλθει έως και τα 1.510 λίτρα με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλωμένα. Ιδιαίτερα πρακτικό είναι και το διαιρούμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών, το οποίο έχει πολλές θέσεις, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν κρυφό χώρο αποθήκευσης όταν το δάπεδο βρίσκεται στην υπερυψωμένη θέση. Οι θέσεις του δαπέδου επιτρέπουν την μεγιστοποίηση του όγκου ή τη διαμόρφωση μιας επίπεδης επιφάνειας για φόρτωση ή διαχωρισμό του χώρου φόρτωσης.

Δύο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις

Το ηλεκτρικό Capri είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τις Style και Premium.
Ανάμεσα στα στοιχεία που περιλαμβάνει η έκδοση Style, ξεχωρίζουν το θερμαινόμενο τιμόνι από τεχνητό δέρμα Sensico, η ασύρματη φόρτιση κινητών συσκευών, το Mega Console, οι συνολικά τέσσερις υποδοχές USB Type C, τα ημιδερμάτινα εμπρός σπορ καθίσματα με επένδυση Sensicoμε ενσωματωμένο προσκέφαλο, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο προς 12 κατευθύνσεις και θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, η ρυθμιζόμενη κεντρική οθόνης αφής SYNC Move1 με κρυφό χώρο αποθήκευσης My Private Locker, το ηχοσύστημα με 7 ηχεία, το ενσωματωμένο modem, ο συναγερμός και πολλά άλλα.

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό της έκδοσης Style όσον αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, η σουίτα των στάνταρ συστημάτων της Ford περιλαμβάνει προειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προηγμένο αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας με αυτόματη ακινητοποίηση και επανεκκίνηση του οχήματος (Intelligent Adaptive Cruise Control – iACC), έξυπνη υποβοήθηση ελέγχου της ταχύτητας (Intelligent Speed Assistance – ISA), αναγνώριση οδικών πινακίδων (όρια ταχύτητας), ειδοποίηση παραβίασης απαγορευτικού σήματος, σύστημα συνδεδεμένης πλοήγησης, υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων και αναγνώριση οχημάτων, πεζών και δικυκλιστών, αυτόματο φρενάρισμα μετά από πρόσκρουση, υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής σύγκρουσης, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες απόστασης στάθμευσης εμπρός και πίσω, επιτήρηση τυφλών σημείων (BLIS), λειτουργία προειδοποίησης και αυτόματου φρεναρίσματος διερχόμενου οχήματος κατά την όπισθεν (Cross TrafficAlert) καθώς και προειδοποίηση διερχόμενου οχήματος κατά την έξοδο από το όχημα (ExitWarning).

Οι χρήστες της έκδοσης Premium απολαμβάνουν στο εσωτερικό του νέου EV επιπλέον στοιχεία όπως η πλήρως δερμάτινη επένδυση καθισμάτων Sensico, το ηχοσύστημα B&Oμε 10 ηχεία απόδοσης 480W καθώς και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 10 χρωμάτων σε 7 σημεία της καμπίνας με ένταση που ρυθμίζεται.