Έπειτα από τέσσερα χρόνια προσαρμογής σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες που αναπόφευκτα επηρέασαν το χαρακτήρα του αγώνα, το Ράλλυ Ακρόπολις το 2025 επιστρέφει στην περίοδο που διαχρονικά το χαρακτήρισε, στο καλοκαίρι.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA ενέκρινε το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2025, με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να αποτελεί τον 7ο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 26-29 Ιουνίου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα. Αυτό όμως αποτελούσε πάντα ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ταυτότητας του αγώνα, που καθιερώθηκε ως μία πρωτόγνωρη μίξη σκληρών οδοστρωμάτων και ζέστης.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα το καλοκαίρι ήρθε έπειτα από επιθυμία των οργανωτών, με στόχο τη διατήρηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της παράδοσής του στη σύγχρονη εποχή των Ράλλυ.

Το Πρωτάθλημα του 2025 θα είναι το μεγαλύτερο από το 2008, με 14 αγώνες, καθώς στο ημερολόγιο έχουν προστεθεί η Ισπανία, η Παραγουάη και η Σαουδική Αραβία, με το σύνολο των αγώνων να περιλαμβάνει όλες τις επιφάνειες – πάγο, χιόνι, χώμα, άσφαλτο και έρημο.

Η αρχή -παραδοσιακά- θα γίνει από το Μόντε Κάρλο στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στην πορεία το WRC θα επισκεφθεί την Αφρική, την Ασία, ξανά την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, προτού ρίξει αυλαία στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, καινοτομία για τον θεσμό θα αποτελέσει ο αγώνας στις Κανάριες Νήσους, σηματοδοτώντας την επιστροφή του WRC στην Ισπανία μετά από διετή διακοπή.

Η Εσθονία επιστρέφει στο ημερολόγιο μετά από ένα χρόνο διακοπής, ενώ από τη βόρεια Ευρώπη το WRC θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του πλανήτη για το ντεμπούτο του στην Παραγουάη στα τέλη Αυγούστου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη πρώτη του Ράλι Σαουδικής Αραβίας όπου κάθε μία από τις τρεις ημέρες θα «τρέχει» σε ξεχωριστό έδαφος.