Η Ford ανακοίνωσε ότι προχωράει σε νέα ανάκληση των F-150 και αυτή τη φορά η απόφαση είναι εθελοντική, καθώς η εταιρεία διεξήγαγε δοκιμές και εντόπισε προβλήματα στο παρμπρίζ των οχημάτων της.

Έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι επηρεαζόμενες μονάδες είναι εκείνες που παρήχθησαν μεταξύ 28 Απριλίου και 2 Μαΐου 2024, περίπου ένα 5% των συνολικών μοντέλων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Το CARBUZZ έγραψε ότι εξοπλισμός τοποθέτησης του παρμπρίζ παρουσίασε δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια των εν λόγω ημερομηνιών παραγωγής, γεγονός που προκάλεσε διαφοροποίηση στη θέση κατά τη διαδικασία τοποθέτησης των σφαιριδίων ουρεθάνης.

Η Ford λοιπόν σκοπεύει να επανατοποθετήσει δωρεάν τα παρμπρίζ των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων με τις συνήθεις διαδικασίες σέρβις. Αυτό περιλαμβάνει τη βαθμονόμηση της κάμερας, εάν απαιτείται. Το πιο σημαντικό είναι ότι, εάν το καλούπι υποστεί ζημιά κατά την επανατοποθέτηση, η εταιρεία Blue Oval θα αντικαταστήσει ολόκληρο το τζάμι του παρμπρίζ. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων φορτηγών F-150 αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο μήνα, μισό εκατομμύριο F-150 ανακλήθηκαν λόγω προβλήματος με έναν αισθητήρα μετάδοσης κίνησης, ο οποίος θα μπορούσε να καταστρέψει το κιβώτιο ταχυτήτων συνολικά.