Η Ford και η Shelby ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρασκευάσουν το νέο Ford Shelby F-150, που επισκιάζει το Raptor R, προσφέροντας υψηλότερες αποδόσεις και υποσχόμενο μια αξέχαστη εμπειρία.

Με τιμή που ξεκινά στα 130.000 δολάρια, αναμένεται να κατασκευαστούν 800 κομμάτια που θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στους εγγεγραμμένους αντιπροσώπους της Shelby Ford, ενώ θα προσφέρεται και εγγύηση τριών ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, το Ford Shelby F-150 αποδίδει 400 ίππους και ο υπερσυμπιεστής Ford Racing Blue σχεδόν διπλασιάζει την ισχύ, σε συνδυασμό με έναν σωλήνα εισαγωγής από ανθρακονήματα και φίλτρο υψηλής ροής.

Επιπλέον, διαθέτει σύστημα αμορτισέρ FOX 2.5 της εργοστασιακής σειράς αγώνων με τεχνολογία εσωτερικής παράκαμψης – παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο F-150 Raptor. Εφαρμόζεται επίσης ένα κιτ ανύψωσης τριών ιντσών της Shelby by BDS, το οποίο υποβοηθείται από ελαστικά παντός εδάφους 35 ιντσών τυλιγμένα γύρω από ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών της Shelby.

Το εσωτερικό μέρος του οχήματος αναβλύζει μια αθλητική αίσθηση, χάρη στα ένθετα διακοσμητικά από ανθρακονήματα, τα αγωνιστικά πεντάλ από μπιγιέτο και την εσωτερική αναβάθμιση Shelby-spec με σειριακές πλακέτες στην κονσόλα και τον κινητήρα και τα κεντημένα πατάκια Shelby.

Σε περίπτωση που κάποιος αποκτήσει το νέο μοντέλο, θα έχει δωρεάν συνδρομή στην Team Shelby και το φορτηγό θα δικαιούται να ενταχθεί στο επίσημο μητρώο Shelby, το οποίο φιλοξενεί ορισμένα αποκλειστικά αυτοκίνητα της εταιρείας.