Μετά από χρόνια ουσιαστικής σιωπής, με μόνους εκπροσώπους το Panda και το ηλεκτρικό 500 που απευθύνεται σε πολύ μικρό καταναλωτικό κοινό, η Fiat επιστρέφει δυναμικά στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή αγορά, με το Fiat 600 που ανήκει στην δημοφιλέστατη κατηγορία των B-SUV, αλλά και το Grande Panda που αναμένεται το 2025.

Έτσι, χθες οι Έλληνες δημοσιογράφοι είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Fiat 600 που παρουσιάστηκε στο Golf της Γλυφάδας με ευθύνη του Ομίλου Θ. Βασιλάκη που εδώ και μήνες έχει αναλάβει την εκπροσώπηση στης Ιταλικής μάρκας στη χώρα μας.

Το νέο B-SUV της Fiat που ονομάζεται 600, ξεκινάει από την τιμή των €23.990, διαθέτοντας στάνταρ υβριδικό σύστημα, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, πλούσιο εξοπλισμό καθώς και 5 χρόνια εγγύησης και οδικής βοήθειας. Όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ανίχνευση κόπωσης οδηγού, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κίνησης, cruise control, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, infotainment Uconnect με οθόνη αφής 10,25”, ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7” και προβολείς LED Reflector.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα τα πακέτα Comfort και Style που προσθέτουν χρήσιμα στοιχεία άνεσης, ευκολίας και στιλ, ενώ το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού la Prima στις €28.700 περιλαμβάνει απλώς τα πάντα. Μεταξύ αυτών 18” ζάντες Diamond Cut, δερμάτινα καθίσματα με μασάζ στου οδηγού, προβολείς full LED με αυτόματη λειτουργία, λεπτομέρειες χρωμίου, infotainment με DAB και οθόνη 10”, θύρες USB A+C, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, περιμετρικούς αισθητήρες παρκαρίσματος, ενεργό cruise control με λειτουργία Stop & Go, κάμερα οπισθοπορείας 180ο και υποβοήθηση οδήγησης Επιπέδου 2.

Με ιδιαίτερη εξωτερική αισθητική, ευρύχωρη καμπίνα, χώρο αποσκευών 385 lt και compact εξωτερικές διαστάσεις, το Fiat 600 τόσο στην υβριδική όσο και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (αναμένεται προσεχώς) αποτελεί μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση στα B-SUV.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του μοντέλου, αποτελείται από 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, 1,2 λίτρων, με ισχύ 100 ίππων και έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 29 ίππων που βρίσκεται τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (με paddles) με τις 6 σχέσεις και τα χειριστήρια στο τιμόνι. Χάρη σε αυτή την αρχιτεκτονική το 600 Hybrid μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά στην πόλη, αθόρυβα και με πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Όσον αφορά την ηλεκτρική έκδοση 600e που αναμένεται προσεχώς, η τιμή πώλησης με τον ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων θα ξεκινά στη χώρα μας από τα 38.990 ευρώ, αλλά  μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά III», μειώνεται στα 28.190 ευρώ.