Το παρών δίνουν καθημερινά εκατοντάδες Αγανακτισμένοι στο Ρεθύμνο. Τόπος συγκέντρωσης είναι η πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη, η οποία της ημέρες αυτές έχει μετονομαστεί σε «πλατεία του Αγανακτισμένου» .

Με συνθήματα όπως «τα μνημόνια σας και ουστ» και «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», οι κάτοικοι του Ρεθύμνου δίνουν ραντεβού κάθε απόγευμα διεκδικώντας «πραγματική δημοκρατία τώρα». Οι συγκεντρώσεις συνδυάζονται συχνά με συναυλίες καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ.

Μάλιστα, από το Σάββατο ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας συζητούν για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα και για όσα τους προβληματίζουν και τους απασχολούν.

Στις συνελεύσεις μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως αρκεί ο λόγος τους να ξεφεύγει από κομματικές αγκυλώσεις και να μην είναι ξύλινος και στείρος. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα προτάσσεται η απουσία των κομμάτων.

Η συζήτηση στην πλατεία του Ρεθύμνου, περιστρέφεται γύρω από την πολιτική και την οικονομία. Οι συμμετέχοντες εκφράζουν το θυμό τους εναντίον των πολιτικών καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε «δεν είμαστε κλέφτες και δεν τα φάγαμε μαζί». Ζητούν από τη κυβέρνηση να παραιτηθεί και καλούν βουλευτές να παραιτηθούν. Βολές δέχτηκε επίσης και ο ρεθυμνιώτης υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Οι παρευρισκόμενοι όμως εκτός από αγανάκτηση δείχνουν και αλληλεγγύη προς τους συμπατριώτες τους καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τους ντόπιους παραγωγούς αγοράζοντας προϊόντα από την τοπική και τη λαϊκή αγορά και όχι τις πολυεθνικές.

Συζήτηση γίνεται, τέλος, για τις μελλοντικές δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν και στο Ρέθυμνο.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους