Ώρα 21.30 χθες το βράδυ. Περίπου 200 άτομα αυθόρμητα βρίσκονται ξαφνικά μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, ο αριθμός των ατόμων μεγαλώνει.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ φυλάσσουν την είσοδο του Κοινοβουλίου. Οι διαδηλωτές ζητωκραυγάζουν. Φωνάζουν συνθήματα όπως «κλέφτες, κλέφτες», «έρχονται κρεμάλες» κατά των πολιτικών. Κρατούν την ελληνική σημαία και αντιτίθενται.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα περισσότεροι από 500 πολίτες, όλοι τους Αγανακτισμένοι, συγκεντρώνονται στη Βασιλίσσης Σοφίας και αρχίζουν ρυθμικά τα συνθήματα.

Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην επιτεθούν αφού ανάμεσα στον κόσμο βρίσκονται έγκυες και μικρά παιδιά. Ρητή διαταγή τους ήταν να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Οι διαδηλωτές όμως, βλέποντας την ισχυρή αστυνομική παρουσία, άρχισαν να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να τους διώξουν και τότε επικράτησε -προς στιγμήν- πανικός. Σπρωξιές, ακόμη και βρισιές. Τουλάχιστον δέκα κλούβες των ΜΑΤ ύψωσαν τείχος μπροστά από το Κοινοβούλιο και οι ένστολοι περικύκλωσαν τους διαδηλωτές.

Στη Βουλή μέχρι εκείνη την ώρα υπήρχαν τουλάχιστον 28 βουλευτές και κάποιοι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου. Τουλάχιστον οι 20 από αυτούς και κάποιοι υπάλληλοι φυγαδεύτηκαν μέσα από τον κήπο Ζαππείου με φακούς και με τη συνοδεία αστυνομικών και τεσσάρων πυροσβεστών. Οι υπόλοιποι με υπηρεσιακά αυτοκίνητα διέφυγαν από την πλαϊνή είσοδο ακούγοντας τους πολίτες να τους γιουχάρουν.

Οι ομάδες των ΜΑΤ και των ΔΕΛΤΑ έφτιαξαν έναν διάδρομο για να περνούν τα αυτοκίνητα που φυγαδεύαν τους πολιτικούς. Ο διάδρομος αυτός άρχιζε από τη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Ακαδημίας και έφτανε μέχρι την Ηρώδου Αττικού.

Ανάμεσα στους περικυκλωμένους διαδηλωτές υπήρχαν και άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί τυχαία και επιθυμούσαν πεζή να φτάσουν σπίτι τους. «Δεν φεύγει κανένας μέχρι να τελειώσει η δουλειά μας» ήταν η απάντηση των αστυνομικών.

Μετά από κάποιες φωνές όμως, κάποιοι πέρασαν και συνέχισαν τον προορισμό τους. Αλλά όσοι έμειναν, δεν σταμάτησαν να ζητωκραυγάζουν. Και όταν έβλεπαν τους πολιτικούς να φυγαδεύονται, γιούχαραν, έκαναν χειρονομίες, έβριζαν.

Κάποιοι, οι πιο αγανακτισμένοι, κυνηγούσαν ακόμη και αυτοκίνητα και με σακούλες που κρατούσαν στα χέρια τους, επιτίθεντο κατά των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου. Η επιχείρηση έληξε, ευτυχώς χωρίς επεισόδια, περίπου τα μεσάνυχτα.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους