Αν βλέπετε τη μόδα ως μαραθώνιο και όχι ως σπριντ, τότε μάλλον ανήκετε στις γυναίκες που θέλετε να έχετε διαχρονικά ρούχα που θα φορεθούν πολλές φορές και δεν θα είναι απλώς περαστικοί επισκέπτες από την ντουλάπα σας.

Την ίδια φιλοσοφία έχει και η fashion stylist Joanne Hegarty η οποία αποκαλύπτει ποια είναι τα αγαπημένα της κομμάτια που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της γκαρνταρόμπας της, αντέχουν στον χρόνο και την βοηθούν να σετάρει κομψά σύνολα για όλες τις περιστάσεις.

#1. Blazer

To σακάκι είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γυναικείας ντουλάπας. Ιδανικό demi-saison ρούχο, φοριέται άνετα και εν μέσω βαρυχειμωνιάς κάτω από ένα μακρύ παλτό. H Hegarty λέει ότι χρησιμοποιεί το blazer για να ενώσει τα κομμάτια σε ένα σύνολο ή για να προσθέσει λίγη φινέτσα στις casual εμφανίσεις.

About You RAERE By Lorena Rae Μπλέιζερ «Adena» €79,92 (με έκπτωση)

#2. Γιλέκο

Τα τελευταία χρόνια, το γιλέκο έχει κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του. Το κόψιμο και ο τρόπος που εφαρμόζει πάνω στο σώμα, μας επιτρέπει να το φορέσουμε είτε μόνο του ως top είτε μαζί με λεπτό ζιβάγκο ή πουκάμισο. «Τελευταία φοράω πολύ τα γιλέκα ως tops. Επίσης, τα φοράω συχνά με φούστες και παντελόνια σε φαρδιά γραμμή», τονίζει η Hegarty.

BSB Γιλέκο με σχέδιο χιαστί €48,90 (με έκπτωση)

#3. Σατέν φούστα

Αέρινες, όμορφες και στιλάτες, οι σατέν φούστες εκπέμπουν πολυτέλεια, φοριούνται όλες τις εποχές του χρόνου και δεν βγαίνουν ποτέ out of fashion. «Πάντα μου άρεσε μία σατέν φούστα που μπορώ να τη συνδυάζω με blazer. Αυτή τη στιγμή πάντως προτιμώ κυρίως τους ζεστούς τόνους», λέει η Hegarty.

Mind Your Style Midi φούστα σε όψη σατέν €29,90 (με έκπτωση)

#4. Λευκό Τ-shirt

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ένα λευκό T-shirt από καλό ύφασμα που θα σας πέφτει σωστά, δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ. Μιλάμε για ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας και αυτό που θα φορέσετε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

COS The clean cut T-shirt €35

#5. Μακριά φούστα

Θυμάστε πριν από δύο χρόνια το εξώφυλλο της Νικόλ Κίντμαν με τη micro-mini skirt; Ευτυχώς μόδα ήταν και πέρασε… Οι φούστες πλέον που κοιτάμε είναι πολύ κάτω από το γόνατο και δημιουργούν πιο κομψές σιλουέτες. «Η μάξι φούστα είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο. Είναι ένα πολύ ευέλικτο κομμάτι που θα έχετε στην ντουλάπα σας», λέει η Hegarty.

Levi’s Ankle Column Skirt €90

#6. Μεγάλα γυαλιά ηλίου

Τα statement γυαλιά ηλίου ισούνται με εγγύηση. Εγγύηση ότι θα τραβήξετε τα βλέμματα, θα προσθέσετε τον απαραίτητο αέρα μυστηρίου και θα αναβαθμίσετε την εμφάνισή σας. Η Hegarty γράφει: «Δεν φεύγω ποτέ από το σπίτι χωρίς αυτά. Και σ’ αυτό θα συμφωνήσω με την Jackie O. Όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο».

Kokoris Optics Dolce & Gabbana €262

#7. Σατέν πουκάμισο

Ψάχνετε για ένα κομμάτι που θα είναι εντυπωσιακό ανεξαρτήτως πώς το φοράτε; Σκεφτείτε το σατέν πουκάμισο. Η Hegarty λέει ότι το φοράει «με ψηλόμεσα παντελόνια και τα αγαπημένα μου statement σκουλαρίκια». Κι αν θέλετε να μετατρέψετε το look από πρωινό σε βραδινό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τα flat παπούτσια με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα.

Mind Your Style Εφαρμοστό πουκάμισο σε όψη σατέν €34,90

#8. Βαμβακερό πουκάμισο

Όπως και το λευκό T-shirt, το βαμβακερό πουκάμισο μπορεί να φορεθεί με άπειρους τρόπους. «Είναι πραγματικά είδος ανάγκης σε μία γκαρνταρόμπα. Μου αρέσει σε λευκό, μπλε ή ριγέ και να το φοράω με παντελόνι, τζιν ή μία pencil φούστα». Απλό και διαχρονικό.

Massimo Dutti Ριγέ πουκάμισο από ποπλίνα €59,95

Πηγή: Who What Wear