Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του μετά το ματς στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εικόνα των ερυθρόλευκων στο πρώτο ημίχρονο, με τον Βάσκο προπονητή να τονίζει στην συνέχεια πως οι αλλαγές βοήθησαν την ομάδα να πάρει την ισοπαλία.

Πάντως ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την έξοδο του στο Conference League και εάν κερδίσει την Φιορεντίνα θα πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League. 

Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ στην Comote TV 

Για το παιχνίδι είπε: «Πραγματικά δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Το λάθος ήταν δικό μου δεν κάναμε τίποτα καλό δεν παίζαμε με ένταση. Ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας που το ματς ήταν στο 1-0. Νομίζω ότι η απουσία του Τσικίνιο μας ξεγέλασε και νομίζω ότι η επιλογή που έκανα δεν ήταν πετυχημένη».

Για το γκολ του Ποντένσε σχολίασε: «Πραγματικά ήταν γκολάρα. Ήταν ένα από τα τρελά που δοκιμάζει ο Ποντένσε και ήταν υπέροχο. Ήταν εντυπωσιακό γκολ. Και το δεύτερο ήταν εντυπωσιακό πίσω από δύο επιθετικούς».

Για τον Γιόβετιτς τόνισε: «Νομίζω πως ναι μας βοήθησε ο Γιόβετιτς. Μας βοήθησαν όλες οι αλλαγές. Και του Ιμπόρα και του Ζέλσον μας βοήθησαν οι αλλαγές. Νομίζω ότι η μόνη που δεν ήταν τόσο πετυχημένη ήταν του Κίνι».

Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου: «Και τώρα ο τελικός του Conference League»

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βάσκου τεχνικού:

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την έξοδό του στην Ευρώπη, αλλά παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα στον αγώνα, πως το εξηγείτε αυτό;
Είναι αλήθεια μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από εμάς στην αρχή. Δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ θα μπορούσαμε να το είχαμε δεχτεί νωρίτερα και αυτό μας βοήθησε να έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε στ’ αποδυτήρια και να γυρίσουμε στη συνέχεια το παιχνίδι υπέρ μας.

Η έξοδος στην Ευρώπη διώχνει από την ομάδα το άγχος για τον τελικό του Conference League; Επίσης αυτός ο βαθμός της ισοπαλίας οφείλεται στις προσωπικότητες που έχει ο Ολυμπιακός και το 2-0 έγινε 2-2;
Ο Ολυμπιακός πάντα όταν παίζει καλά το οφείλει στις προσωπικότητες που έχει. Τα καλά αποτελέσματα που έχουμε πάρει τελευταία οφείλεται στις προσωπικότητες και στο χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δε φάνηκαν οι προσωπικότητες αυτές, φάνηκαν όμως στο δεύτερο ευτυχώς και έτσι γυρίσαμε το σκορ. Για το άλλο ερώτημά σας, σίγουρα θα πάμε χωρίς άγχος γιατί έχουμε προκριθεί ήδη στην Ευρώπη, αλλά δεν αλλάζει ο στόχος μας. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον τελικό και σίγουρα θα πάμε με λιγότερο άγχος από τον τελικό που έχει ο Παναθηναϊκός που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει για να βγει στην Ευρώπη, αλλά δεν αλλάζει τίποτα γιατί έχουμε μεγάλη προσδοκία και φιλοδοξία για να κερδίσουμε.

Μετά από την Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα, ποια είναι τα στοιχεία που θέλετε να κρατήσετε και ποια είναι αυτά που θέλετε να αλλάξετε ενόψει του τελικού με τη Φιορεντίνα;
Αυτό που θέλω είναι να παίξουμε καλά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Επίσης θέλω να εκμεταλλευτούμε τις επόμενες δέκα ημέρες που έχουμε για να προετοιμαστούμε, ελπίζω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν γυρίσει και θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, έτσι ώστε να πάμε με όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους. Σίγουρα θέλω να αγωνιστούμε καλύτερα απ’ ότι ήμασταν στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Επίσης θέλω να τα δώσουμε όλα και ο στόχος μας είναι να το ζήσουμε και να το κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τα δικά του ματς, ενώ η Φιορεντίνα έχει ένα ματς ακόμη μπροστά της, αυτό αλλάζει κάτι για την προετοιμασία των δύο ομάδων; Επίσης να μας κάνετε έναν απολογισμό του πρωταθλήματος και που το έχασε φέτος ο Ολυμπιακός.
Νομίζω πως δεν είναι πλεονέκτημα, αλλά ούτε και μειονέκτημα οι δέκα ημέρες. Γιατί καμιά φορά νομίζεις πως έχεις χρόνο να ξεκουραστείς, αλλά σε αυτό το σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε αυτός ο οποίος είναι κουρασμένος είναι κουρασμένος, αυτό δεν αλλάζει. Σίγουρα μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ημέρες για να αποκτήσεις κάποιους παίκτες, αλλά ίσως να αποτελεί μειονέκτημα οι δέκα ημέρες κενό γιατί κάποιοι λένε ότι εάν δεν έχεις ματς μπορεί να χάσεις το ρυθμό σου, επομένως δεν ξέρω πως μπορεί να επηρεάσει αυτό. Για τη δεύτερη ερώτησή σας, πιστεύω με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει κάτι περισσότερο, είχαμε μία καλή απόδοση για να νικήσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Κυρίως όμως χάσαμε τις πιθανότητές μας στον ΠΑΟΚ, όπου δεν παίξαμε καλά και χάσαμε, όπως δεν παίξαμε καλά και με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο.