O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Steve Ballmer ανακοίνωσε στο συνέδριο της Μicrosoft, ότι η εταιρεία εστιάζει στη συνεργασία με εταιρίες που κατασκευάζουν συσκευές κατηγορίας Τablet ώστε να χρησιμοποιήσουν για λειτουργικό σύστημα Windows 7.

Αναφέρθηκε σε πάνω από 20 κατασκευαστές μεταξύ αυτών και οι Asus, Dell, Samsung, Toshiba κα ιSony. Σκοπός της εταιρίας είναι να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να ανταγωνιστεί την έκρηξη ενδιαφέροντος για το iPad της Apple.

To iPad που βγήκε στην αγορά τον Απρίλιο έχει πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο, και απειλεί να πάρει τους πελάτες της Microsoft που κυριαρχεί στους φορητούς υπολογιστές .

Ο Ballmer δεν αναφέρθηκε στη Hewlett-Packard που είναι η νούμερο ένα κατασκευάστρια εταιρία PC , η οποία ήταν να βγάλει μια συσκευή τύπου Tablet -και να έχει για λειτουργικό σύστημα Windows 7- αλλά τελικά η συσκευή θα έχει το λειτουργικό σύστημα της εταιρίας Palm Inc την οποία αγόρασε φέτος η HP.

Παρ’ όλα αυτά το όνομα της εταιρίας εμφανιζόταν στη διαφάνεια της παρουσίασης που αναφερόταν στους κατασκευαστές συσκευών τύπου Tablet.  Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε ότι έχουν αγχωθεί λίγο και ότι έχουν αρχίσει από τη Microsoft να τρέχουν και να μην φτάνουν.