Μια ιερόδουλη από το Οχάιο φέρεται να είχε επαφή με περισσότερους από 200 πελάτες, παρόλο που γνώριζε ότι ήταν οροθετική και οι κρατικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τώρα όποιον ενδεχομένως έχει έρθει σε επαφή μαζί της να κάνει εξετάσεις.

«Η 30χρονη Linda Leccesse είχε επαφή με τουλάχιστον 211 πελάτες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ για δύο χρόνια, περίπου από την 1η Ιανουαρίου 2022, όταν έκανε τεστ για HIV και έμαθε ότι ήταν θετική στον δυνητικά θανατηφόρο ιό», δήλωσαν οι Αρχές.

Η Leccesse προσέλκυσε τους περισσότερους από αυτούς τους πελάτες στην Market Street στη Marietta, μια μικρή πόλη στο νοτιοανατολικό Οχάιο στα σύνορα με τη Δυτική Βιρτζίνια, αλλά οι πιθανώς προσβεβλημένοι από τον ιό άνθρωποι πιστεύεται ότι εξαπλώθηκαν σε όλη την ανατολική ακτή.

«Αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε περιοχή από τη Φλόριντα μέχρι την ανατολική ακτή, αλλά υπάρχουν και ντόπιοι στους οποίους θα απευθυνθούμε», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του σερίφη της κομητείας της Ουάσινγκτον, Μαρκ Γουόρντεν, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το «Parkersburg News and Sentinel».

Η Αστυνομία έχει αρχίσει να τηλεφωνεί μέσω γνωστών σε πελάτες της Leccesse, προκειμένου να τους ειδοποιήσει για την κατάσταση και επίσης προτρέπει οποιονδήποτε άλλο μπορεί να είχε επαφή μαζί της να απευθυνθεί στις Αρχές.

«Δεν θα έχουν πρόβλημα, πρόκειται περί ευαισθητοποίησης για τη δημόσια υγεία», είπε ο Γουόρντεν.

Οποιοσδήποτε μπορεί να «βρέθηκε» με την Leccesse καλείται να είναι «απολύτως ειλικρινής» με τους αξιωματούχους, όπως δήλωσε το Υπουργείο Υγείας Marietta/Belpre.

«Το Υπουργείο Υγείας Marietta/Belpre δεν κρίνει κανέναν και κινείται με εμπιστευτικότητα», δήλωσε η Barbara Bradley, από το Υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι οι συγγενείς των πελατών της Leccesse και οποιοσδήποτε είχε σεξουαλική επαφή μαζί τους είναι επίσης ευάλωτοι.

Η Leccesse συνελήφθη στις 13 Μαΐου στην Market Street και στη συνέχεια η Αστυνομία έμαθε ότι ήταν οροθετική, κάτι που γνώριζε για περισσότερα από δύο χρόνια.