Η United Group συνεχίζει την επιτάχυνση της υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στην Ελλάδα. Η United Fiber, 100% θυγατρική της United Group στην οποία ανήκει και η Nova, είναι το 2ο μεγαλύτερο δίκτυο οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) στη χώρα, με 300.000 σπίτια και 52.000 κτίρια να έχουν ήδη εγκατάσταση και με την πλειοψηφία τους έτοιμη για σύνδεση των πελατών χονδρικής και λιανικής.

Οι Έλληνες σήμερα βιώνουν τις χαμηλότερες ταχύτητες ίντερνετ στην Ευρώπη, με πολλά ποιοτικά προβλήματα, καθώς 92% των συνδέσεων ίντερνετ βασίζονται σε τεχνολογία χαλκού. Η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι θα συνδράμει καταλυτικά στην αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της χώρας, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της κοινωνίας του Gigabit

Η United Group, η οποία ακολουθεί στρατηγική ανάπτυξης υποδομών FTTH σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, είναι ο 4ος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα, με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2  δισ. ευρώ για τη Nova και την United Fiber ως το 2027, εκ των οποίων 500 εκατομμύρια είχαν ήδη επενδυθεί ως το τέλος του 2023.

Μέσω αυτής της επένδυσης, η United Fiber υλοποιεί εντυπωσιακή επιτάχυνση εργασιών, έχοντας αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών κατά 5 φορές σε σύγκριση με το 2022 με ρυθμό 30.000 σπιτιών ανά μήνα και συνδέοντας 2.500 κτίρια ανά μήνα. Ως αποτέλεσμα, ενώ η διείσδυση του FTTH στη χώρα είναι σήμερα στο 8%, στο δίκτυο της United Fiber η διείσδυση είναι 2,5 φορές υψηλότερη, ξεπερνώντας το 20%.

Ο ρυθμός αυτός υλοποίησης θα επιτρέψει στη United Fiber να φέρει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, ως το πρώτο τρίμηνο του 2026, αναβαθμίζοντας δραστικά την ψηφιακή εμπειρία τους μέσω της μετάβασης από τα δίκτυα χαλκού στις υψηλές ταχύτητες ίντερνετ και συνδεσιμότητας που προσφέρει η τεχνολογία της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι.    

Η United Fiber αναπτύσσει το δίκτυο FTTH σε όλη την Ελλάδα, με τρέχουσες εργασίες στο 85% των περιοχών που αντιστοιχούν στις περιοχές που έχει ήδη αναπτύξει τεχνολογία Fiber to the Cabinet (FTTC), και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής: Αθήνα (Πατήσια, Κωλέττη), Νίκαια, Αιγάλεω, Ίλιον, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Πέραμα, Κερατσίνι, Καλλιθέα, Κορυδαλλός, Χαϊδάρι. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Παύλου Μελά, Νεάπολη – Συκεών, Κορδελιό – Εύοσμος. Περιφέρεια Πελοποννήσου: Καλαμάτα, Λουτράκι, Κυπαρισσία, Μεγαλόπολη, Αμαλιάδα. Περιφέρεια Κρήτης: Ηράκλειο, Μαλεβίζιο, Περιφέρεια Θεσσαλίας: Λάρισα, Τύρναβος και Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Άρτεμις.

Ο Γιώργος Αγγελούσης, CEO της United Fiber, δήλωσε: «Η United Fiber επεκτείνει καθημερινά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας, κτίζοντας ένα διαχρονικό δίκτυο οπτικής ίνας 10 Gbps. Με μία ευρεία ομάδα 600 άμεσων και έμμεσων εργαζομένων με υψηλή εμπειρία, έχουμε ισχυρό αποτύπωμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Ο ρυθμός ανάπτυξής μας έχει αυξηθεί κατά 5 φορές σε σχέση με το 2022 και εργαζόμαστε, με ταχείς ρυθμούς, για την επίτευξη του στόχου μας να συνδέσουμε 1 εκατομμύριο σπίτια με οπτική ίνα, τα επόμενα δύο χρόνια».