Η ιαπωνική ομάδα Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς συμφώνησε με την Σέλτικ για την απόκτηση του Γιώργου Γιακουμάκη, όπως αποκάλυψε ο εξπέρ σε ζητήματα μεταγραφών Ιταλός ρεπόρτερ, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο διεθνής Έλληνας στράικερ πήγε στην ομάδα της Σκωτίας το καλοκαίρι του 2021 για 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Φένλο και υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2026. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν δεν λογαριάζεται ως αμιγώς βασικός από τον Ελληνοαυστραλό προπονητή, Άγγελο Ποστέκογλου, παρόλο που μετράει δέκα γκολ σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ως εκ τούτου αποφάσισε να αναζητήσει ομάδα.

Ρόλο έπαιξε πως ο Γιακουμάκης, σύμφωνα με τα σκωτσέζικα ΜΜΕ, αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Σέλτικ και με καλύτερους όρους από αυτούς που έχει στην τρέχουσα συμφωνία του καθώς αναζητούσε να παίζει περισσότερο. Αυτό οδήγησε τη διοίκηση της ομάδας να αποφασίσει να του βάλει… πωλητήριο.

Στο προηγούμενο διάστημα ενδιαφέρθηκαν για τις υπηρεσίες του σύλλογοι όπως η Σαμπντόρια (Serie A) και η Μπορντό (Ligue 2), αλλά και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι καθώς και από το MLS. Ωστόσο, οι απαιτήσεις της Σέλτικ για τις περισσότερες εξ αυτών κρίθηκαν πολύ μεγάλες, αφού στην πλειονότητά τους τον ήθελαν δανεικό ως το τέλος της σεζόν με οψιόν αγοράς.

Η Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, σύμφωνα με τον Ρομάνο, προσφέρει στην Σέλτικ συνολικά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τον 28χρονο Έλληνα στράικερ, ο οποίος βρίσκεται στα πλάνα του Γκουστάβο Πογέτ για την εθνική ομάδα. Άλλωστε, τον Μάρτιο αρχίζουν τα προκριματικά για το EURO 2024 με τη «γαλανόλευκη» να βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τη Γαλλία και την Ολλανδία, ενώ θα ακολουθήσει και η έναρξη της δράσης για το UEFA Nations League.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εν λόγω ρεπόρτερ μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Twitter, η Ουράβα είναι σε συζητήσεις με τον παίκτη για τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του, την ώρα που η Ατλάντα Γιουνάιτεντ του MLS δεν έχει ακόμα καταθέσει όλα της τα όπλα στην προσπάθεια να… αρπάξει τον ποδοσφαιριστή την τελευταία στιγμή.