Εβδομάδα κρίσης θα είναι η τρέχουσα για την παραμονή ή όχι του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό. Ο Λαρισαίος γκαρντ επέστρεψε χθες βράδυ από την ιδιαίτερη πατρίδα του και πριν αρχίσει το δεύτερο κομμάτι των διακοπών του θέλει να ξεκαθαρίσει το μέλλον του. Από μέρα σε μέρα, πιθανώς και από ώρα σε ώρα, θα γίνει η συνάντηση με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Μεγάλος ανταγωνιστής του Ολυμπιακού είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που φέρεται να προσφέρει στον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ το χρόνο! Τέτοιο ποσό είναι αδύνατο να προσφέρουν, όχι μόνο οι Πειραιώτες αλλά οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εκείνο που μπορεί να προσφέρει στον ηγέτη του ο Ολυμπιακός είναι ένα συμβόλαιο κοντά στα επίπεδα του προηγούμενου, την παραμονή του και της πενταμελούς πλέον οικογένειάς του στην Ελλάδα, αλλά και την προοπτική της κατάκτησης τρίτης συνεχόμενης Ευρωλίγκας. Για τον Σπανούλη υπάρχει δεδομένα ενδιαφέρον από την Μπαρτσελόνα που όμως δεν μπορεί να δώσει πολλά χρήματα, ενώ η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μετά την πρόσληψη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αναμένεται να ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Λο… ούτως ή άλλως
Στον Ολυμπιακό προχωρούν την υπόθεση ανανέωσης συνεργασίας με τον Έισι Λο ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με τον Σπανούλη αλλά ακόμη περισσότερο αν ο τελευταίος αποχωρήσει. Ο Αμερικανός γκαρντ επιθυμεί να παραμείνει, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλει και ήδη έχουν γίνει κάποιες προκαταρκτικές επαφές. Δεν θα είναι έκπληξη το θέμα να κλείσει και πριν από αυτό του 31χρονου άσου.

Ντέιβις, Λουκάς και… Μπράουν
Ο Ολυμπιακός πλησιάζει όλο και περισσότερο στην απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Θεωρείται δύσκολο να βρει στην αγορά κάποια πολύ καλύτερη πρόταση από αυτή των πρωταθλητών Ευρώπης (1 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια) που θα του προσφέρει τη δυνατότητα να παίξει ξανά στο υψηλότερο επίπεδο μετά από δύο χρόνια στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Όσον αφορά στην πλαισίωση της φροντ λάιν, μετά την προσθήκη του Σέντρικ Σίμονς και με δεδομένο ότι αποχώρησαν οι Χάινς, Πάουελ και Σερμαντίνι, ενώ μένει ο Μαυροειδής (για τη θέση «4» υπάρχουν Πρίντεζης και Πέτγουεϊ), ο Ολυμπιακός αναζητεί έναν ξένο σέντερ που θα γίνουν δύο αν δεν έρθει ο Μαυροκεφαλίδης. Ψηλά στη λίστα είναι ο Πολ Ντέιβις, αλλά ο Αμερικανός σέντερ θα απασχολήσει πραγματικά μόνο αν μείνει ελεύθερος από τη Χίμκι, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο.

Για την ενίσχυση της περιφέρειας και εφόσον αποχωρήσει ο Σπανούλης ίσως εξεταστεί η λύση του Μπόμπι Μπράουν. Ο πρώτος σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας έκανε πράγματα και θαύματα με τη Σιένα. Ο 29χρονος Αμερικανός (1,88μ.) είχε 18,8 πόντους (89% βολές, 47,2% δίποντα, 34,4% τρίποντα), 5,3 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Ιταλία, όπου πανηγύρισε το νταμπλ, είχε 17,3 πόντους (81,5% βολές, 46,9% δίποντα, 36,1% τρίποντα), 3,5 ασίστ και 2,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

* Ο Στράτος Περπέρογλου έχει οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιό του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εισηγηθεί την απόκτησή του, αλλά αναμένεται να του προταθεί μικρή μείωση συμβολαίου.

Πηγή: sport-fm.gr