Ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα κάνει λόγο για ένα «θερμικό ridge» (θερμική έξαρση) που υπάρχει στα δυτικά της χώρας και κινείται ανατολικότερα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας την Τετάρτη (22/05) με τον υδράργυρο να παραμένει όμως ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας και επαναφορά σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θα σημειωθεί από την Πέμπτη (23/05) και έπειτα.

Πιο συγκεκριμένα ο Θ. Κολυδάς αναφέρει:

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στην προοπτική του καιρού για το επόμενο διήμερο εκτός από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει και στα κεντρικά, καθώς το θερμικό ridge που υπάρχει στα δυτικά της χώρας μας κινείται ανατολικότερα. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν αύριο, ενώ την Τετάρτη, παρότι οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αρχίζουν να πέφτουν, οι τιμές θα διατηρηθούν υψηλές λόγω θερμικής αδράνειας, ενώ παράλληλα καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι δυτικοί καταβατικοί άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και επάνοδος σε κανονικές για την εποχή τιμές.