Στο «The 2Night Show» της Τρίτης (9/5), ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καλωσόρισε την Ιόλη Χιωτίνη. Η επιτυχημένη interior designer, που συμπληρώνει την παρέα των αγοραστών του «Cash or Trash», μοιράστηκε ενδιαφέρουσες στιγμές από την προσωπική και επαγγελματική της πορεία.

Μπορεί ένας χώρος να έχει «ψυχολογία» και πώς καταφέρνει η ίδια να την κατανοήσει;

«Η ψυχολογία χώρου ουσιαστικά είναι η προσέγγιση στο interior design. Πρέπει να καταλάβω ποιον έχω απέναντί μου. Γίνονται όλα πολύ προσωπικά. Γι’ αυτό οι συναντήσεις γίνονται με τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Στα παιδικά δωμάτια για παράδειγμα είναι αλλιώς ο χώρος δημιουργίας και αλλιώς ο χώρος διαβάσματος. Το μεταπτυχιακό μου έχει να κάνει με την ψυχολογία χώρου, δηλαδή τον χώρο που ζούμε πώς επηρεάζει εμάς, την καθημερινότητά μας. Υπάρχει πολλή έρευνα, μας ενδιαφέρει ο σκοπός. Δηλαδή στον χώρο πόσες ώρες είναι; Τι κάνουν; Κάνουν μια εργασία που θέλει συγκέντρωση; Χρειάζονται διαλείμματα; Στον χώρο, λοιπόν, εργασίας δεν θα τους βάλεις έναν καναπέ που θα βυθίζονται, αλλά θα τον τοποθετήσεις σε έναν χώρο χαλάρωσης και κοινωνικοποίησης που είναι απαραίτητος για αυτούς τους εργαζόμενους ώστε να ξελαμπικάρουν που λέμε. Υπάρχει έρευνα για τον φωτισμό. Σε έναν εργασιακό χώρο προτιμούν για να είναι πιο αποδοτική η εργασία το ψυχρό φως, σε έναν χώρο χαλάρωσης το θερμό».

Στην Αγγλία έκανε πολλές δουλειές μέχρι να φτάσει το όνειρό της – πουλούσε χοτ ντογκ, έβαζε τσάι σε κυρίες τα απογεύματα – αλλά όπως παραδέχτηκε δεν μπορεί να κάθεται καθόλου. Θέλει συνεχώς να κάνει πράγματα.

«Στο Λονδίνο ήταν αυτό. Πάντα είχα υποστήριξη από τους γονείς μου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Πάντα ήθελα να δω τι σημαίνεινα κάνω τα πράγματα που μου αρέσουν και μου άρεσαν πολλά, δεν καθόμουν ήσυχη και να δω πώς μπορώ αυτά να τα παρέχω και στον εαυτό μου. Έκανα θεατρικές σπουδές, έκανα χορό παράλληλα με το μεταπτυχιακό μου, πήγαινα στο Λονδίνο για φλαμένκο, έκανα σεμινάρια μαγειρικής. Έτρωγα μπάρες ενέργειας με σκουλήκια. Είναι το μέλλον».

Τι απολαμβάνει περισσότερο στο «Cash or Trash» και τι κάνει με όλα αυτά τα αντικείμενα που αγοράζει;

«Μου αρέσει πολύ ο τζόγος, αρρωσταίνω, τρελαίνομαι, να ανεβαίνουν, να κατεβαίνουν, να μην ξέρω τι θα πει ο άλλος. Τα συναισθήματα, οι κινήσεις. Ο ανταγωνισμός! Πεθαίνω. Μου άρεσαν ανέκαθεν τα αντικείμενα και κυρίως για έμπνευση. Εγώ δεν κάνω αγοραπωλησίες. Ό,τι παίρνω είναι για εμένα, σπάνια για τα projects μου. Θα πρέπει να είναι κάτι τέλειο για να το βάλω σε έναν χώρο. Ξέρω να βλέπω τι είναι αυτό που έχει για εμένα μια αξία κι αν δεν είναι αυτό καθεαυτό κάτι να με κινητοποιήσει. Έφεραν προχθές στην εκπομπή μια καπελοθήκη και για να με εμπνεύσει την σκέφτηκα σαν κάδο τουαλέτας. Με ενέπνευσε, όμως. Τα αντικείμενα που παίρνω δεν τα πουλάω, αλλά τα βάζω στην αποθήκη μου ή αν είναι αρκετά καλό σε κάποιο πρότζεκτ μου ή κάτι να με εμπνέει και να το κάνω κάτι άλλο».

Επίσης, μίλησε για την καθημερινότητά της και την «αποχή» από το ξενύχτι.

«Έχω κερδίσει χρόνο στη ζωή μου. Ενώ θα μπορούσα να βγαίνω και να κάνω κραιπάλες, που είναι απαραίτητο, αφοσιώθηκα στον στόχο μου. Κουράζομαι επειδή δουλεύω πολύ, είμαι σε εγρήγορση συνεχώς και για αυτό κοιμάμαι από τις 9μιση το βράδυ! Θυμώνω όταν χτυπάει το τηλέφωνό μου ενώ έχω μπει στη διαδικασία να κοιμηθώ. Και τώρα που γίνεται το γύρισμα είναι bed time. Είχα άγχος μήπως νυστάζω».