Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», με πολλές περιοχές να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τρίτης (16/02) βραχυκύκλωσε ένας μετασχηματιστής μέσης τάσης της ΔΕΗ στην Κάτω Κηφισιά, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα και άλλες περιοχές.

Από το βραχυκύκλωμα δημιουργήθηκε και μικρή πυρκαγιά, αφήνοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε Κηφισιά, Εκάλη, Διόνυσο, Δροσιά, Σταμάτα, Γραμματικό, Πολύδροσο, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Νέο Ψυχικό και γενικότερα στα βόρεια προάστια.

Νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας αύριο

Νέα τεχνική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης (17/02) στην Πολιτική Προστασία, με στόχο την αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Και ο στρατός στη μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Αττική, θα δώσουν από κοινού τα συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά στην Αττική έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι 29 γειτονιές και όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι το έργο της αποκατάστασης δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί σύντομα.