Βρίσκετε την τέλεια συνταγή, βγάζετε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας, αλλά μετά συνειδητοποιείτε ότι σας λείπει ένα από τα βασικά συστατικά της συνταγής -σας έχει τελειώσει το βούτυρο.

Ευτυχώς, σύμφωνα με το eatthis.com, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά συστατικά με τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο στη μαγειρική και το ψήσιμο και τα οποία μπορούν να κάνουν το τελικό αποτέλεσμα για ό,τι κι αν μαγειρεύετε εξίσου νόστιμο (αν όχι καλύτερο).

Πουρές μπανάνας

Μπανάνες

Για πρόσθετη γλυκύτητα, υγρασία και μια ώθηση καλίου, ο πουρές μπανάνας είναι μια βολική αντικατάσταση βουτύρου με λίγες θερμίδες που θα απογειώσει τις συνταγές ψησίματος στο επόμενο επίπεδο. Αν και μια κλασική περίπτωση χρήσης αυτού του υποκατάστατου βουτύρου είναι οι τηγανίτες, είναι, επίσης, εξαιρετικό σε cupcakes, και σε κάθε γλυκιά ψημένη λιχουδιά.

Αβοκάντο

Άλλη μια υγιεινή για την καρδιά επιλογή, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση βουτύρου για κάθε συνταγή όπου θέλετε να δημιουργήσετε μια κρεμώδη υφή. Είναι, επίσης, εξαιρετικό όταν λαχταράτε γλυκά επιδόρπια όπως κέικ ή μπισκότα, ενώ παράλληλα προσέχετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας. Σύμφωνα με το California Avocados, είναι εύκολο να αντικαταστήσετε το βούτυρο με αβοκάντο σε αναλογία 1:1.

Λάδι καρύδας

Λάδι καρύδας

Αν ψάχνετε για κάτι γλυκό αλλά ήπιο σε γεύση που να έχει, επίσης, παρόμοια υφή με το βούτυρο, το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του βουτύρου. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε μπισκότα σοκολάτας ή θα ψήσετε ένα ταψί με γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών, δοκιμάστε αυτό το υποκατάστατο βουτύρου.

Γιαούρτι

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια επιλογή χαμηλών λιπαρών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για βούτυρο σε συνταγές ψησίματος. Αυτό το κρεμώδες, παχύρρευστο, νόστιμο γιαούρτι είναι, επίσης, ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσετε στα αρτοσκευάσματά σας μια προσθήκη πρωτεΐνης, ασβεστίου, Β6 και Β12.

Φυστικοβούτυρο

Φυστικοβούτυρο

Όταν σας έχει τελειώσει το βούτυρο και θέλετε να πετύχετε μια πιο ξηρή γεύση στα αρτοσκευάσματά σας, το φυστικοβούτυρο αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υποκατάστατο βουτύρου την επόμενη φορά που θα φτιάξετε σοκολατένια μπισκότα ή κέικ για μια απολαυστική λιχουδιά χωρίς βούτυρο.