Υλικά
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια
- 450 γρ. ιταλικό λουκάνικο
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
- 120 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 24 φέτες πεπερόνι
- Φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Προσθέστε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το σπάσετε. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
- Ρίξτε τη σάλτσα μαρινάρα πάνω από το μαγειρεμένο λουκάνικο και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτάλι για να βγάλετε τους σπόρους.
- Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί.
- Ρίξτε αρκετές κουταλιές από το λουκάνικο και τη σάλτσα σε κάθε μισό κολοκυθάκι, μέχρι να γεμίσουν. Τοποθετήστε από πάνω τυρί μοτσαρέλα και αρκετές φέτες πεπερόνι.
- Ψήστε τα γεμιστά κολοκυθάκια για 20- 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά. Αν θέλετε πιο μαλακά κολοκυθάκια, ψήστε μερικά λεπτά περισσότερο.
- Σερβίρετε τα γεμιστά κολοκυθάκια όσο είναι ζεστά και απολαύστε τα!