Κρύβεις μέσα σου έναν εκκολαπτόμενο ζαχαροπλάστη; Δεν θέλεις όμως να φτιάχνεις συνέχεια ανθυγιεινά γλυκά γεμάτα επεξεργασμένη ζάχαρη και ψάχνεις διαρκώς τρόπους για να μπορέσεις να κάνεις τις αγαπημένες σου συνταγές στην υγιεινή εκδοχή τους! Ε, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος!

Σήμερα θα ανακαλύψουμε παρέα πώς θα φτιάξουμε ένα crumble μήλου, χωρίς ζάχαρη με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Σε συνδυασμό με ένα γιαούρτι δεν είναι μόνο απολαυστικό, αλλά και το τέλειο γεύμα μετά από μια δύσκολη προπόνηση.

Υλικά

  • 1 μήλο
  • 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Κανέλα
  • 1/3 φλ. βρώμη
  • 1 scoop σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
  • 1/2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Κόψε το μήλο σε κύβους και βάλτο σε ένα μπολ που μπαίνει στα μικροκύματα, μαζί με  το κορν φλάουερ, το χυμό λεμονιού και μια πρέζα κανέλας και ανακάτεψε τα όλα μαζί.
  • Βάλε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Σε ένα δεύτερο μπολ βάλε τη βρόμη, τη σκόνη πρωτεΐνης, την κανέλα, το μέλι και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε μια σταγόνα νερό και ανακάτευε κάθε φορά μέχρι να έχεις μια υφή που θρυμματίζεται. Πρόσθεσε το πάνω από τα μήλα και στη συνέχεια βάλε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ακόμα.