Υλικά

  • 230 γρ. ζυμαρικά
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι, μοιρασμένο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Βάλτε 3 λίτρα νερό να βράσουν σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε περιστασιακά για 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε εντελώς το βούτυρο και ανακατέψτε με το σύρμα 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για 2 λεπτά για να δημιουργήσετε μια ελαφριά σάλτσα.
  3. Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε το μείγμα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει πλήρως η σάλτσα. Προσθέστε σταδιακά το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
  4. Αποσύρετε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και ρίξτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώστε ομοιόμορφα και καταψύξτε για 2 ώρες.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να φτάσει τους 170 βαθμούς.
  6. Κόψτε τα κατεψυγμένα ζυμαρικά σε μπαστουνάκια ή τετράγωνα, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια αλεύρι, στη συνέχεια με το αυγό και στη συνέχεια με τη φρυγανιά.
  7. Τηγανίστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στη συνέχεια ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι.
  8. Σερβίρετε αμέσως.