Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκο τόνο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 1 κ. γλ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • Λάδι, για το ψήσιμο στη σχάρα
  • 2 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ. σ. wasabi (από σκόνη ή σε έτοιμη πάστα)
  • 4 ψωμάκια με σουσάμι, ελαφρώς ψημένα
  • 1 φλ. τσαγιού αγγούρι σε φέτες, ελαφρώς αλατισμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τον τόνο σε κύβους και τοποθετήστε τον στην κατάψυξη για 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί (αυτό θα διευκολύνει το άλεσμα).
  2. Αν χρειαστεί, χτυπήστε τον τόνο στο μούλτι μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή κιμά (φροντίστε να μην το παρακάνετε, χτυπήστε τον μόνο όσο χρειάζεται για να μπορέσετε να σχηματίσετε μπιφτέκια).
  3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο. Σχηματίστε τέσσερα ομοιόμορφα μπιφτέκια.
  4. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα ψήσετε στη σχάρα για να σταθεροποιηθούν.
  5. Προθερμάνετε καλά ένα τηγάνι- σχάρα ελαφρώς λαδωμένο.
  6. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να παραμείνουν μέτρια ψημένα στο κέντρο.
  7. Αναποδογυρίστε και χειριστείτε προσεκτικά, καθώς αυτά τα μπιφτέκια είναι πιο ευαίσθητα από τα μοσχαρίσια μπιφτέκια.
  8. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το wasabi και απλώστε την ομοιόμορφα στις κορυφές των μπιφτεκιών.
  9. Στρώστε τη βάση του burger με αγγούρι και την πράσινη σαλάτα, τοποθετήστε από πάνω τα μπιφτέκια και καλύψτε με τα «καπάκια» των ψωμιών.