Υλικά

  • 150 γρ. παξιμάδια
  • 45 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • Για την κρέμα:
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και μυρωδικά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα παξιμάδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη και ανακατέψτε με το βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη.
  3. Στρώστε τη σκόνη από τα παξιμάδια σε ένα τσέρκι ομοιόμορφα. Από πάνω απλώστε το μείγμα τυριών και γαρνίρετε με τα ντοματίνια.
  4. Ραντίστε με το ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και τοποθετήστε στο ψυγείο.