Στα τέλη Μαρτίου έρχεται το νέο Suzuki Vitara στην Ελλάδα με τις τιμές του να ξεκινούν από 16.500 ευρώ για τη 2κίνητη έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1,6 λτ. και τους 120 ίππους.

Η Suzuki λανσάρει τη νέα γενιά του Vitara στη χώρα μας στα τέλη Μαρτίου, με τις τιμές του μοντέλου να ξεκινούν-σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- από τα 16.500 ευρώ για τη 2κίνητη έκδοση με τον 1,6 λτ. κινητήρα βενζίνης και απόδοση 120 ίππους και 156 Nm (οι τιμές των υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου δεν είναι ακόμη γνωστές). Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με 6άρι.

Επίσης, το νέο Vitara θα διατίθεται και με 1.600άρι diesel μοτέρ που έχει και αυτό ισχύ 120 ίππων, με τη ροπή του όμως να «σκαρφαλώνει» στα 320 Nm, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Επιπλέον θα υπάρχουν και 4κίνητες εκδόσεις για το ιαπωνικό «σκληροτράχηλο» μοντέλο, με το σύστημα 4κίνησης ALLGRIP της Suzuki να δίνει το παρόν και στο νέο Vitara (το ίδιο σύστημα εξοπλίζει και το SX4 S-CROSS).

Ταυτόχρονα να σημειώσουμε ότι το νέο Vitara θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Suzuki–και τιμολογιακά- κάτω από το SX4 S-CROSS, καθώς θα είναι η νέα compact πρόταση της ιαπωνικής φίρμας στα crossover με το μήκος του να ανέρχεται σε 4.175 χλστ., το πλάτος σε 1.775 χλστ. και το ύψος στα 1.610 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται μέχρι τα 2.500 χλστ.

Τέλος, στο κομμάτι του «look», το νέο Vitara αντλεί την έμπνευσή του από το περσινό πρωτότυπο iV-4 Concept και καταφέρνει να δημιουργεί ένα αρκούντως νεανικό προφίλ. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, με τη Suzuki να προσφέρει επιλογές εξατομίκευσής του, όπως με τη δίχρωμη βαφή, τους διαφορετικούς διακόσμους, αλλά και τα δύο special εξοπλιστικά πακέτα.

Πηγή: autotriti.gr