Το Ιράν καταδίκασε την επίθεση έξω από κοπτική εκκλησία στη βόρεια πόλη της Αλεξάνδρειας που στοίχισε τη ζωή 21 ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό επίσης 79. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Το Ιράν καταδικάζει αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό της Αιγύπτου για τον θάνατο αθώων πολιτών». Σημειώνεται ότι το Ιράν διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Αίγυπτο το 1980, μετά την ισλαμική επανάσταση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από το Κάιρο ένα χρόνο νωρίτερα.

Στη Ρώμη το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Η Ιταλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι η ελευθερία της θρησκευτικής πίστης πρέπει να προστατεύεται πλήρως σε κάθε περίπτωση και να τεθεί τέρμα το συντομότερο δυνατό στα φρικτά περιστατικά δραματικής και συστηματικής βίας και διώξεων που υφίστανται εδώ και πολύ καιρό οι χριστιανικές κοινότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Ο Πάπας Βενέδικτος επίσης καταδίκασε τις «απειλητικές εντάσεις» και κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να προστατεύσουν τους χριστιανούς από τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Στη Λωρίδα της Γάζας, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανέφερε: «Καταδικάζουμε την επίθεση αυτή και είμαστε σίγουροι ότι διαπράχθηκε από στοιχεία που δεν ενεργούν προς όφελος της Αιγύπτου αλλά επιδιώκουν την πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών».