Η υπόθεση της εξαφάνισης του 2χρονου Εμίλ στη Γαλλία, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, με τις έρευνες να φέρνουν νέα στοιχεία. Τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών, αναφέρουν πως στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου, στο χωριό των Άλπεων από όπου εξαφανίστηκε το αγόρι πριν από τέσσερις ημέρες, βρέθηκε αίμα.

Τα ίχνη στάλθηκαν για ανάλυση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να συνδέονται με το αγνοούμενο παιδί. «Προς το παρόν δεν ξέρουμε καν αν πρόκειται για ανθρώπινο αίμα», δήλωσε πηγή των ερευνών, σύμφωνα με την dailymail.co.uk. «Μπορεί να είναι και πολύ παλιά ίχνη, γι’ αυτό όλοι είναι πολύ προσεκτικοί με το εύρημα».

Η έρευνα στην ύπαιθρο για τον αγνοούμενο Εμίλ από τη Γαλλία διεκόπη απόψε, μετά από τέσσερις ημέρες. Ο τοπικός εισαγγελέας, Rémy Avon, δήλωσε την Τετάρτη ότι η έρευνα δεν μπορούσε να προχωρήσει περαιτέρω και ότι δεν υπήρχε «κανένα ίχνος» του Εμίλ. «Οι χωροφύλακες εξέταζαν το ιστορικό της οικογένειας», δήλωσε μια δικαστική πηγή που ασχολείται με την υπόθεση. Ο ίδιος ανέφερε ότι η έρευνα θα τελείωνε επίσημα το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόσθεσε, όμως, πως «η δικαστική έρευνα για τα αίτια της εξαφάνισης θα συνεχιστεί, ιδίως με την ανάλυση του σημαντικού όγκου πληροφοριών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες». Επιπλέον, πρόσθεσε πως εξετάζονται οι πιθανότητες ο Εμίλ να δολοφονήθηκε, να απήχθη ή να ενεπλάκη σε ατύχημα. «Όλες αυτές οι θεωρίες είναι ενεργές. Τίποτα δεν έχει αποκλειστεί», δήλωσε ο κ. Avon.

Οι έρευνες στο σπίτι του Εμίλ

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν, επίσης, ότι το σπίτι των γονέων του Εμίλ στη νότια πόλη La Bouilladisse, κοντά στη Μασσαλία, ερευνήθηκε τη Δευτέρα από την αστυνομία. Είπε ότι οι γονείς ζούσαν στο σπίτι για ένα χρόνο, μαζί με τον Εμίλ και τη μικρή του αδελφή, η οποία γεννήθηκε νωρίτερα φέτος. «Είναι μια πολύ παραδοσιακή, καθολική οικογένεια. Οι γονείς είναι παθιασμένοι με την ιερή εκκλησιαστική μουσική», είπε η πηγή.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δέκα μέλη της οικογένειας που έμεναν στο σπίτι, όταν εξαφανίστηκε ο Εμίλ. Μια αστυνομική πηγή δήλωσε: «Πραγματοποιούνταν μια οικογενειακή επανένωση, με αρκετούς θείους και θείες του παιδιού, όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων μερικών ανηλίκων. Ο Εμίλ εθεάθη το πρωί του Σαββάτου, μαζί με άλλα παιδιά».

Σήμερα, οι κάτοικοι του χωριού Haut Vernet της γαλλικής υπαίθρου, όπου το αγόρι εξαφανίστηκε το Σάββατο, αναφέρθηκαν σε αυτό ως ένα «χωριό των καταραμένων» λόγω των δεσμών του με την καταστροφή. Τον Μάρτιο του 2015, το Vernet αποκλείστηκε μετά από ένα τρομακτικό αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 150 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο μωρά.

Ένας κάτοικος του Vernet δήλωσε την Τετάρτη: «Όλοι το λένε – το Vernet μοιάζει με χωριό των καταραμένων».

Πού κινούνται τώρα οι έρευνες

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αργά χθες, ο εισαγγελέας Rémy Avon δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα στοιχείο και καμία πληροφορία που να μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση». Διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι «η έρευνα συνεχίζεται», αλλά τόνισε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από την Κυριακή.

Ο Avon είχε δηλώσει νωρίτερα ότι, εκτός από την έρευνα, εξετάζονται, επίσης, λεπτομέρειες, όπως τα τοπικά τηλεφωνικά αρχεία για να προσδιορίσουν «ποιες τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν, από ποιον και προς ποιον», την ώρα της εξαφάνισης, καθώς και ποια κινητά τηλέφωνα ήταν συνδεδεμένα με τοπικούς πύργους. «Όλες οι πιθανές εξηγήσεις βρίσκονται στο τραπέζι, δεν ευνοούμε καμία και δεν αποκλείουμε καμία», δήλωσε ο Avon.

Μπορεί το παιδί να είναι ήδη νεκρό

Η αστυνομία δήλωσε ότι το νήπιο μπορεί να είναι νεκρό και ο δολοφόνος του μπορεί να πήρε το σώμα του αφού το χτύπησε κατά λάθος «με αυτοκίνητο ή τρακτέρ». Οι έρευνες συνεχίστηκαν σήμερα με ένα ελικόπτερο να απογειώνεται και να μεταδίδει τη φωνή της μητέρας του Εμίλ σε όλη την περιοχή σε μια προσπάθεια να βρει τον αγνοούμενο γιο της.

Η έρευνα θα επεκταθεί περαιτέρω αύριο, αφού το χωριουδάκι Haut Vernet αποκλείστηκε για όσους δεν κατοικούν σε αυτό. Με την επέκταση της έρευνας θα αυξηθεί ο αριθμός των ερευνητών από 15 σε 20 και η έρευνα θα αναβαθμιστεί σε «εθνική» αντί για «περιφερειακή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisian, οι ερευνητές έλαβαν 1.200 κλήσεις μετά την έκκληση για μάρτυρες. Έπειτα από ημέρες εξονυχιστικών ερευνών στις οποίες συμμετείχαν 800 χωροφύλακες, πυροσβέστες, εθελοντές, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με θερμικές κάμερες και σκύλοι ανιχνευτές, η αστυνομία παραδέχτηκε ότι πρέπει να εξετάσει και άλλες πιθανότητες.

«Είτε το πτώμα κρύφτηκε μετά από ατύχημα, είτε απομακρύνθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της χωροφυλακής, προσθέτοντας ότι οι σκύλοι ανιχνευτές θα είχαν ήδη βρει ένα πτώμα στην περιοχή. «Είναι προφανές ότι, μετά από 48 ώρες, έχουμε περάσει σε άλλη διάσταση. Οι ακροάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της χωροφυλακής, αναφερόμενος στις συνεντεύξεις που διεξάγονται με κατοίκους και πιθανούς μάρτυρες.

Σήμερα, ο Avon δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ιατρικά μας λένε ότι πέρα από μια περίοδο 48 ωρών, δεδομένης της νεαρής ηλικίας του παιδιού, δεδομένης της σύστασής του, και της πιθανότητας ότι θα στερηθεί νερό και τροφή με την τρέχουσα ζέστη, η κατάσταση της υγείας του είναι σε κρίσιμο στάδιο».