Μια νέα προεκλογική διαφήμιση έβγαλε ο – για ακόμα μια φορά – υποψήφιος για πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, όμως, φαίνεται πως η διαφήμιση δεν θα πάει πολύ καλά. Χρησιμοποιώντας μια ατάκα από την ταινία «Air» με τους Matt Damon και Ben Affleck, ο Trump αποφάσισε να μπει στον εκλογικό αγώνα.

Όμως, τα προβλήματα τώρα ξεκίνησαν. Η εταιρεία παραγωγής του Matt Damon και του Ben Affleck, Artists Equity, δήλωσε ότι «δεν συναίνεσε» στη χρήση του μονολόγου από την ταινία για τη νέα διαφήμιση του Donald Trump για τις εκλογές των ΗΠΑ.

Το Σάββατο, ο Trump μοιράστηκε ένα βίντεο για τη συγκέντρωση χρημάτων στην πλατφόρμα Truth Social. Η διαφήμιση περιλαμβάνει πλάνα και εικόνες του πρώην προέδρου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, συνοδευόμενα από τον ήχο του κορυφαίου μονολόγου του Ντέιμον από την ταινία «Air». Στην ταινία, ο Ντέιμον ως στέλεχος της Nike εκφωνεί τον λόγο στον νεαρό Μάικλ Τζόρνταν για να τον πείσει να υπογράψει συμφωνία χορηγίας με την εταιρεία παπουτσιών.

«Δεν είχαμε καμία γνώση, δεν συναινέσαμε και δεν εγκρίνουμε ή εγκρίναμε οποιοδήποτε υλικό ή ήχο από την ταινία “Air” που επαναχρησιμοποιείται στην εκστρατεία του Trump ως πολιτική διαφήμιση ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση», δήλωσε εκπρόσωπος της Artists Equity, σύμφωνα με το variety.com. «Ειδικότερα, όσον αφορά όλα τα δικαιώματα που έχουμε στη διάθεσή μας βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας, με το παρόν, ρητά γνωστοποιούμε ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε χρήσης υλικού από το ‘Air’ στην εκστρατεία του Trump, όπου απαιτείται έγκριση ή συναίνεση, δεν δίνουμε τέτοια συναίνεση».

Το βίντεο παραμένει διαθέσιμο για παρακολούθηση στο Truth Social. «Τα χρήματα μπορούν να σου αγοράσουν σχεδόν τα πάντα, αλλά δεν μπορούν να σου αγοράσουν την αθανασία, την οποία πρέπει να κερδίσεις», ξεκινά ο μονόλογος του Ντέιμον, στο σχεδόν δυόμισι λεπτών ηχητικό απόσπασμα.

Το «Air» επικεντρώνεται στο πώς ο Τζόρνταν υπέγραψε μια συμφωνία χορηγίας – ορόσημο με τη Nike. Ο Damon υποδύεται τον Sonny Vaccaro, ένα στέλεχος μάρκετινγκ της εταιρείας που παρακάμπτει την εταιρική ηγεσία για να υπογράψει τον Jordan. Ο Affleck σκηνοθέτησε την ταινία και πρωταγωνιστεί ως ο διευθύνων σύμβουλος της Nike, Phil Knight.