Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέφανος Στεφάνου με γραπτή δήλωση του επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για το περιεχόμενο του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος του.

«Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μέρα αγάπης και δεν προσφέρεται για ενασχόληση με την πολιτική και για πρόταξη των διαφωνιών και αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό μέτωπο» δήλωσε ο κ. Στεφάνου και συμπλήρωσε: «Ειδικά από την Εκκλησία, αναμέναμε ότι το μήνυμά της θα εξέπεμπε αγάπη, συμφιλίωση και καταλαγή, που είναι το βαθύ νόημα της ημέρας των Χριστουγέννων. Δυστυχώς, η Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτό, αλλά επεκτάθηκε σε πολιτικές τοποθετήσεις με τρόπο και περιεχόμενο, που σπέρνουν τη διχόνοια και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας».

Ο κύριος Στεφάνου δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η κυβέρνηση, με την ευκαιρία της ημέρας των Χριστουγέννων εύχονται προς ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, ειρήνη, χαρά και υγεία.