Η πριγκίπισσα Άννα έδωσε συνέντευξη λίγες μέρες πριν τη στέψη του αδερφού της και είπε πως οι Βρετανοί γνωρίζουν τι είδους μονάρχη θα έχουν, αφού ο βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη δείξει δείγματα της διακυβέρνησης του.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η 72χρονη κόρη της Ελισάβετ είπε πως «ξέρετε τι θα πάρετε γιατί έχει εξασκηθεί για λίγο και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει. Έχει δεσμευτεί για το δικό του επίπεδο υπηρεσιών».

Επίσης, διαφώνησε με τον αδερφό της για την ιδέα της «αδυνατισμένης μοναρχίας», δηλαδή ο θεσμός να απαρτίζεται από λιγότερα μέλη και να μειωθούν οι οικονομικές απολαβές.

«Νομίζω πως ο όρος “αδυνατισμένη μοναρχία” ειπώθηκε σε μια εποχή που υπήρχαν περισσότερα εργαζόμενα μέλη στην οικογένεια. Σήμερα δεν ακούγεται σαν καλή ιδέα από εκεί που βρίσκομαι, θα έλεγα. Δεν είμαι σίγουρη τι άλλο μπορούμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υπεραμύνθηκε του θεσμού της μοναρχίας λέγοντας ότι «παρέχει, με το σύνταγμα, ένα βαθμό μακροπρόθεσμης σταθερότητας που είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».