Η μικρή Άγια που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στη Συρία, φέρεται πως έχει μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC σε δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, το bbc.com επικαλέστηκε μια πηγή από τη Διεύθυνση Υγείας του Αφρίν και ανέφερε πως ελήφθη αυτή η απόφαση, ώστε να προστατεύσει το παιδί από πιθανή απάτη και απάτη υιοθεσίας.

Επίσης, ανέφερε ότι τη Δευτέρα στο νοσοκομείο που νοσηλεύονταν το παιδί, μία νοσοκόμα την οποία συνόδευαν δύο ένοπλοι, φέρεται να χτύπησε τον διευθυντή. Ωστόσο, ο επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας, Δρ Ahmad Hajj Hassan, διέψευσε τους ισχυρισμούς στα μέσα social media λέγοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση απαγωγής του νεογέννητου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο παιδίατρος που ανέλαβε τη φροντίδα του παιδιού, ο Δρ Χάνι Μαρούφ δήλωσε ότι η Άγια έφτασε στο νοσοκομείο σε «κακή κατάσταση». «Είχε εξογκώματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε. Ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και την επόμενη μέρα η κατάστασή της είχε σταθεροποιηθεί», είχε πει χαρακτηριστικά.