Ο αριθμός των στρατιωτών των διεθνών δυνάμεων που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από την 1η Ιανουαρίου 2010, ξεπέρασε το όριο των 700, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βασίζεται σε στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, 701 στρατιώτες από τις τάξεις των διεθνών δυνάμεων είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν.

Οι περισσότεροι νεκροί στρατιώτες είναι αμερικανοί. Οι αμερικανικές δυνάμεις έχασαν 493 στρατιώτες στο Αφγανιστάν κατά το 2010 και 1.440 από την έναρξη του πολέμου του 2001.

Ωστόσο τα περισσότερα θύματα αυτού του πολέμου παραμένουν οι άμαχοι, αφού χιλιάδες είναι οι πολίτες που έχουν σκοτωθεί από το 2001 στο Αφγανιστάν.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε στο τέλος του 2009 νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν και την ανάπτυξη ακόμη 30.000 αμερικανών στρατιωτών.

Επίσημη έκθεση προόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποιούν πρόοδο κατά των ταλιμπάν σχεδόν σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, αλλά η πρόοδος αυτή παραμένει “εύθραυστη και επισφαλής”».