Πέντε ημέρες έχουν περάσει από τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία κι ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και οι ελπίδες για να βρεθούν άνθρωποι ζωντανοί κάτω από τα χαλάσματα, τα διασωστικά συνεργεία δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Χάρις σ’ αυτή την επιμονή διασώθηκε και ο 17χρονος Αντνάν.

Ο έφηβος βγήκε σώος και αβλαβής από τα συντρίμμια στο Γκαζιαντέπ, 94 ώρες μετά τον τρομακτικό σεισμό. Καθώς ο ίδιος χαμογελούσε, οι γύρω του πανηγύριζαν. Η μητέρα του πνιγμένη από χαρά και συγκίνηση έπεσε πάνω του. «Περιμένουμε εδώ επί 4 ημέρες. Ο Αλλάχ να σας ευλογεί όλους» είπε.

Ήταν θαμμένος σε υπόγειο και μπορούσε να κινηθεί. Νερό δεν υπήρχε και αναγκάστηκε να πιει τα ούρα του για να επιβιώσει. Τα συνεργεία τον άκουσαν να κινείται.

«Πήγα στην τουαλέτα. Ήπια τα ούρα μου για να επιβιώσω κι έτσι επέζησα. Δοξάζω τον Αλλάχ που ήρθατε» είπε ο Αντνάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Με φιλιά τον γέμισε και η διασώστρια που τον έβγαλε από την τσιμεντένια φυλακή του. «Έχω έναν γιο σαν κι εσένα. Σου ορκίζομαι, δεν έχω κοιμηθεί εδώ και 4 μέρες» είπε η διασώστρια.

Ξεπέρασαν τους 23.000 οι νεκροί

Αυξήθηκε εκ νέου ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών σεισμών που συγκλόνισαν τη Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, ξεπερνώντας συνολικά τις 23.000 στις δύο χώρες.

Στην Τουρκία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΑFAD) ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (10/2) απόψε πως έχουν επιβεβαιωθεί 19.875 θάνατοι από τους σεισμούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 79.717.

Καθώς οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια συνεχίζονται, οι αρχές δίνουν μια μάχη κόντρα στο χρόνο καθώς όσο περνούν οι ώρες εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Περισσότεροι από 3.466 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία και ως εκ τούτου ο απολογισμός των θυμάτων στις δύο χώρες ανέρχεται σε τουλάχιστον 23.341.