Μια αρτοποιός στην Καλιφόρνια κέρδισε δίκη για διακρίσεις, αφού αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα για τον γάμο ενός ζευγαριού λεσβιών, επικαλούμενη τις χριστιανικές της πεποιθήσεις. Το Σάββατο, η Cathy Miller, ιδιοκτήτρια του Tastries Bakery στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι O δικαστής της κομητείας Kern τάχθηκε στο πλευρό της, μετά από μια πολυετή μάχη.

Πιο αναλυτικά, το 2017, η Miller αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα για ένα ζευγάρι λεσβιών, την Eileen και τη Mireya Rodriguez-Del Rio, ισχυριζόμενη ότι οι θρησκευτικές της πεποιθήσεις ήταν αφορμή για να μην φτιάξει την τούρτα, για την ιδιαίτερη μέρα του ζευγαριού.

After having a meeting with Tastries Bakery and going through the cake tasting process in August, Eileen and Mireya…

Posted by KGET – TV 17 Bakersfield on Sunday, December 3, 2017

Εκείνη την εποχή, η ζαχαροπλάστης φέρεται να αρνήθηκε ευγενικά να φτιάξει την τούρτα και έδωσε στο ομοφυλόφιλο ζευγάρι το όνομα ενός εναλλακτικού αρτοποιείου. Όμως το εξαγριωμένο ζευγάρι κατέθεσε μήνυση εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι υφίστανται διακρίσεις. Πέντε χρόνια αργότερα, η Miller ανακοίνωσε ότι τελικά κέρδισε τη δικαστική μάχη.

Γράφοντας στο Facebook μετά τη νίκη, η Miller είπε: «Ευχαριστώ τους φίλους και την οικογένειά μου»

Thank you Tastries friends and family❣️for your support and encouragement over the last 5 years!! Yesterday, after much…

Posted by Tastries Bakery, Bakersfield on Saturday, October 22, 2022

«Χθες, μετά από πολλή εξέταση και ανάλυση των λεπτομερειών σχετικά με την υπόθεση διάκρισης του Cathy’s Creations and Tastries Bakery, ο δικαστής Eric Bradshaw αποφάσισε υπέρ της Cathy Miller. «Εκτιμούμε τις προσευχές και την υποστήριξή σας καθώς συνεχίζουμε με χαρά να συνεργαζόμαστε μαζί σας στο μέλλον.

Tastries Bakery owner Cathy Miller responds to jude's decision to rule in her favor

Owner of Tastries Bakery, Cathy Miller, who denied a same-sex couple a wedding cake back in August will speak in a morning press conference. Last night, a judge ruled in favor of Miller | MORE: https://goo.gl/tVZ2Fb

Posted by KGET – TV 17 Bakersfield on Tuesday, February 6, 2018

«Ελπίζω ότι στην κοινότητά μας μπορούμε να αναπτυχθούμε μαζί», είπε η αρτοποιός, «και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να πιέζουμε κανέναν εναντίον κανενός άλλου».

Η Εταιρεία Thomas More, της οποίας οι δικηγόροι εκπροσώπησαν τη γυναίκα, χαρακτήρισε τη νίκη σε μια αίθουσα δικαστηρίου στην Καλιφόρνια «Νίκη της Πρώτης Τροποποίησης». Η εταιρεία είναι μια «συντηρητική ρωμαιοκαθολική δικηγορική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος με έδρα το Σικάγο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

«Χαιρετίζουμε το δικαστήριο για αυτήν την απόφαση», είπε ο ειδικός σύμβουλος της Thomas More Society Charles LiMandri. «Η ελευθερία να ασκεί κανείς τη Θρησκεία του κατοχυρώνεται στην Πρώτη Τροποποίηση και το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης».

Η αγωγή για διακρίσεις, μία από τις πολλές, είχε ασκηθεί από το Υπουργείο Δίκαιης Στέγασης και Απασχόλησης της Καλιφόρνια βάσει του Νόμου για τα Πολιτικά Δικαιώματα της Unruh.

Ένας άλλος δικηγόρος της εταιρείας Thomas More Society είπε ότι είναι η σωστή απόφαση για τη γυναίκα και η θρησκευτική ελευθερία που εγγυάται η Πρώτη Τροποποίηση.

«Υπάρχει κάποια ειρωνεία εκεί», είπε ο Paul Jonna, Ειδικός Σύμβουλος της Thomas More Society, «ότι ένας νόμος που αποσκοπούσε στην προστασία των ατόμων από θρησκευτικές διακρίσεις χρησιμοποιήθηκε για να γίνει διάκριση κατά της Cathy για τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

« Η Cathy πιστεύει στη Βίβλο», είπε και πρόσθεσε πως ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, μεταδίδει η Daily Mail.

«Το κράτος αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της πίστης της Cathi», είπε ο Τζόνα.

«Το γεγονός ότι αμφισβήτησαν τις ανοιχτές και ειλικρινά διατηρημένες πεποιθήσεις της Miller είναι σχεδόν εξίσου ανησυχητικό με το να αμφισβητείται η ιδιότητά της ως καλλιτέχνης», συνέχισε ο δικηγόρος.

«Το μόνο κίνητρο της Miller, ήταν να ενεργεί σύμφωνα με τις ειλικρινείς χριστιανικές πεποιθήσεις της σχετικά με το τι διδάσκει η Βίβλος σχετικά με το γάμο», έγραψε ο δικαστής Μπράντσοου στην απόφασή του. «Αυτό το κίνητρο δεν ήταν παράλογο ή αυθαίρετο, ούτε τόνιζε άσχετες διαφορές ή διαιώνιζε στερεότυπα», πρόσθεσε.

Here's the story: Here's our side of the story.

Posted by Eileen DelRio on Thursday, August 31, 2017

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι, αλλά όχι έκπληκτοι», είπε η Eileen Rodriguez-Del Rio την Παρασκευή μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστή. «Αναμέναμε ότι η έκκλησή μας θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα», είπε η γυναίκα.

Το 2017, η Miller είπε σε ένα τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι δεν σκόπευε να κάνει διακρίσεις, αλλά ότι το αίτημα να φτιάξει μια νέα τούρτα θα ήταν αντίθετο με αυτό που πίστευε.

«Εδώ στο Tastries, τους αγαπάμε όλους. Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε Χριστιανοί, και ξέρουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τους πάντες, και τους δημιούργησε όλους ίσους, επομένως δεν είναι ότι δεν μας αρέσουν οι άνθρωποι ορισμένων ομάδων, απλώς υπάρχουν ορισμένα πράγματα που παραβιάζουν τη συνείδησή μου».

Επιπλέον, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι θα ήταν πρόθυμη να πουλήσει στο ζευγάρι του ίδιου φύλου μια προκατασκευασμένη τούρτα. Η πράξη του ψησίματος και του σχεδιασμού μιας τούρτας, ωστόσο, είναι αυτό που ξεπέρασε τη γραμμή.

Τo Tastries, η οποία έχει σχεδόν 10.000 ακόλουθους στο Facebook, έλαβε δεκάδες σχόλια στην ανάρτησή τους το Σάββατο. Οι περισσότεροι σχολιαστές φάνηκαν να υποστηρίζουν την απόφαση του Δικαστηρίου. «Δόξα τω Θεώ! Είθε να συνεχίσει να σε προστατεύει», είπε ένας ακόλουθος. «Οι ένθερμες προσευχές απαντήθηκαν», έγραψε ένας άλλος. Ωστόσο, δεν πήραν όλοι τόσο… ζεστά την απόφαση.

«Δεν είστε Χριστιανοί», έγραψε κάποιος που φάνηκε να είναι αναστατωμένο με την απόφαση του δικαστή. «Διέδωσες ένα μήνυμα μίσους, δεν είσαι Χριστιανός, είσαι το κακό, μεταμφιεσμένο», συνέχισε ο σχολιαστής.