Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησαν την πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου και τη σύζυγό του Καμίλα να στέκονται στο πλευρό του νέου πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο παλάτι καθώς ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ για μια μεγάλη δεξίωση με προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών και επίσημους καλεσμένους.

Και οι τέσσερις είναι ντυμένοι στα μαύρα καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου – το βράδυ πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Στον φόρο τιμής του στη γιαγιά του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε δηλώσει:

«Θα τιμήσω τη μνήμη της υποστηρίζοντας τον πατέρα μου, τον βασιλιά, όπως μπορώ».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη δεξίωση, η οποία είχε μια μεγάλη λίστα καλεσμένων με προέδρους, πρωθυπουργούς και βασιλικά μέλη από όλο τον κόσμο να δίνουν το «παρών».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ήταν μεταξύ περίπου 500 ατόμων προσκεκλημένων.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας δεν θα παραστεί στη COP27, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο τον Νοέμβριο.