Τις μεγάλες ελλείψεις στον εφοδιασμό των στρατιωτών που ανταποκρίθηκαν στην επιστράτευση του Πούτιν και σπεύδουν στο ουκρανικό μέτωπο αναδεικνύει βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και αναδημοσιεύεται από το Nexta.

Στο βίντεο φαίνεται μια στρατιωτική γιατρός, σε μονάδα – βάση συγκέντρωσης, η οποία, σύμφωνα με την Telegraph, υποδέχεται νεαρούς που επιστρατεύθηκαν και τους ενημερώνει για την κατάσταση στο μέτωπο και τα πράγματα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Η γυναίκα τους ενημερώνει ότι ο στρατός δεν πρόκειται να τους δώσει τίποτα, εκτός από πυρομαχικά. «Παιδιά, φροντίστε τους εαυτούς σας» λέει χαρακτηριστικά. Η αξιωματικός ζητά επίσης από τους στρατιώτες να αγοράσουν υπνόσακους και φάρμακα για τη διάρροια και να πάρουν από αυτοκίνητα τα κουτιά πρώτων βοηθειών.

Τέλος, τους προτρέπει να ζητήσουν «από τις μανάδες, τις αδερφές και τις φιλενάδες τους» να τους αγοράσουν τις «φθηνότερες σερβιέτες» και «τα φθηνότερα ταμπόν». «Μη γελάτε παιδιά. Οι σερβιέτες θα σας χρησιμεύσουν ως πάτοι στις αρβύλες και τα ταμπόν για να σταματήσετε την αιμορραγία μετά από τραύματα από σφαίρες» λέει η αξιωματικός.