Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχτηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας, καθώς πλέον αυτός είναι ο καινούργιος ηγέτης της Βρετανίας και περιέγραψε τον θάνατο της Ελισάβετ, ως την «στιγμή που φοβόταν».

«Η στιγμή που φοβόμουν, όπως ξέρω και για πολλούς άλλους ανθρώπους», ακούστηκε να λέει υποδεχόμενος την πρωθυπουργό, μια στιγμή που απαθανατίστηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Νωρίτερα, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Καμίλα, δέχθηκε δια χειραψίας τα συλλυπητήρια πολιτών επί περίπου 10 λεπτά. Μάλιστα, κοντοστάθηκε για λίγο προκειμένου να ατενίσει τις αναρίθμητες ανθοδέσμες που έχουν αφήσει επισκέπτες στην είσοδο του παλατιού.

«Δεν πρέπει να σας απασχολούμε πολύ», είπε επίσης ο βασιλιάς Κάρολος στην Λιζ Τρας, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία την περασμένη Τρίτη. «Ήταν τόσο συγκινητικό το απόγευμα, όταν φθάσαμε. Τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να αφήσουν λίγα λουλούδια», συνέχισε.

Η συνάντηση της πρωθυπουργού με τον βασιλιά της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τη βιντεοσκόπηση του πρώτου διαγγέλματος του νέου μονάρχη προς το έθνος, κατά το οποίο ο Κάρολος Γ’ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας του και θα αφοσιωθεί στα καθήκοντά του. Σημειώνεται, ότι η Ελισάβετ ήταν στο θρόνο από το 1952, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει νέο μονάρχη για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια.