Ο Κάρολος είναι ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, αφού η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, με αποτέλεσμα να αναμένονται σημαντικές αλλαγές, που θα κοστίσουν ακριβά στη χώρα.

Όπως αναφέρει το nbcnews.com, οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τυπικές διαδικασίες, αλλά και οικονομικές, οπότε αναμένεται να ταλαιπωρηθεί η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήδη ταλανίζεται μετά το Brexit.

Ακολουθούν οι 5+1 αλλαγές που αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα

Εθνικός ύμνος

Η πλειοψηφία των Βρετανών μπορεί να έχει μεγαλώσει με το «God Save the Queen», όμως πλέον θα λένε την παραλλαγή «God Save the King».

Ο ύμνος, που γράφτηκε αρχικά τον 18ο αιώνα, υιοθετήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα, ενώ υπάρχουν αρκετοί στίχοι, μόνο ο πρώτος τραγουδιέται συνήθως σε επίσημες περιστάσεις.

Γραμματοκιβώτια

Τα διάσημα κόκκινα γραμματοκιβώτια ή ταχυδρομικές θυρίδες, όπως είναι γνωστά στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργήθηκαν ενώ η Ελισάβετ βρισκόταν στο θρόνο και κοσμούνται το μονόγραμμά της.

Τώρα που ο Κάρολος βρίσκεται στο θρόνο, τυχόν νέα γραμματοκιβώτια θα φέρουν τον κωδικό του. Παρόλα αυτά, το μονόγραμμα της Ελισάβετ δεν θα αντικατασταθεί και θα παραμείνει στη θέση του, σύμφωνα με το Ταχυδρομικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Χρήματα

Η εικόνα της βασίλισσας εμφανίζεται σε όλα τα βρετανικά νομίσματα. Μάλιστα, ήταν η πρώτη μονάρχης που εμφανίστηκε σε χαρτονόμισμα. Εκείνη την εποχή, το σχέδιο είχε επικριθεί ως αυστηρό και μη ρεαλιστικό, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας. Έκτοτε άλλαξε και άλλα πορτρέτα έγιναν δεκτά πιο θερμά από το κοινό.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν χαρτονομίσματα 82 δισεκατομμυρίων λιρών ή 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επομένως οι αλλαγές στον σχεδιασμό είναι πιθανό να γίνουν αργά. Θα χρειαστεί επίσης χρόνος για τη διανομή με την εικόνα του νέου μονάρχη, ενώ τα παλαιότερα χρήματα με το πορτρέτο της βασίλισσας θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Αγγλική λίρα

Γραμματόσημα

Η Ελισάβετ ήταν η πρώτη μονάρχης που εμφανίστηκε στα γραμματόσημα το 1967. Η σιλουέτα της Ελισάβετ είναι στραμμένη προς τα αριστερά σε κάθε γραμματόσημο και όχι προς τα δεξιά όπως συμβαίνει στα νομίσματα.

Μετά το θάνατό της λοιπόν, τα γραμματόσημα που φέρουν την εικόνα της βασίλισσας θα παραμείνουν έγκυρα για χρήση, όμως νέα γραμματόσημα που φέρουν την εικόνα του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα σχεδιαστούν σε συνεννόηση με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Κυβερνητικές υπηρεσίες

Καθώς η Βρετανία είναι μια συνταγματική μοναρχία, η βασίλισσα ή ο βασιλιάς είναι η φιγούρα που δίνει στην κυβέρνηση τη νομιμότητά της. Μία από τις άλλες κύριες αλλαγές που θα γίνουν άμεσα αντιληπτές θα είναι στα κυβερνητικά γραφεία, όπως το δικαστικό σύστημα, το ταμείο και η υπηρεσία είσπραξης φόρων, η οποία θα μετονομαστεί από «Η μεγαλειότητα της» σε «Η μεγαλειότητα του».

Αγαθά και υπηρεσίες

Ο μονάρχης δεν εμφανίζεται μόνο σε κρατικές υπηρεσίες, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Τα εμπορικά αγαθά και οι υπηρεσίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βασιλικό σήμα αναγνώρισης. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες μάρκες, έχουν ένα μικρό σημάδι στο κουτί που δείχνει ότι χρησιμοποιούνται από τη βασίλισσα

Με τον θάνατο της βασίλισσας, οι κάτοχοι τέτοιου σήματος μπορούν να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το έμβλημα και τη σχετική διατύπωση για δύο χρόνια πριν από την επανεξέταση.