Ακόμη και την αντίδραση του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, προκάλεσε η ανάρτηση μιας καθηγήτριας πανεπιστημίου, η οποία ευχόταν στη βασίλισσα Ελισάβετ «βασανιστικό» θάνατο λίγο προτού πεθάνει. «Άκουσα ότι η επικεφαλής της μοναρχίας μιας ληστρικής γενοκτονικής αυτοκρατορίας επιτέλους πεθαίνει. Μακάρι ο πόνος της να είναι βασανιστικός», έγραψε η Uju Anya, καθηγήτρια στο Carnegie Mellon University, σε ένα tweet την Πέμπτη.

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απάντησε, γράφοντας: «Αυτός είναι ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι εργάζεται για να κάνει τον κόσμο καλύτερο; Δεν νομίζω».

Το τραγικό μήνυμα αναρτήθηκε καθώς η 96χρονη βασίλισσα βρισκόταν στο κάστρο Μπάλμοραλ στη Σκωτία και μια ώρα αργότερα ανακοινωνόταν ο θάνατός της.

Σε μηνύματα που ακολούθησαν η καθηγήτρια υπερασπίστηκε το αρχικό της tweet. Έγραψε και μια απάντηση στον Τζεφ Μπέζος, σημειώνοντας: «Μακάρι όλοι όσοι εσύ και η χωρίς έλεος απληστία σου έχουν βλάψει σε αυτόν τον κόσμο να σε θυμούνται με τόσο στοργικά όσο θυμάμαι εγώ τους αποικιστές μου».

Το Twitter κατέβασε αργότερα το αρχικό της μήνυμα για παραβίαση των όρων του.

Όταν ένας χρήστης τη ρώτησε γιατί τη θέλει νεκρή, η καθηγήτρια απάντησε: «Δεν εύχομαι τον θάνατό της. Πεθαίνει ήδη. Της εύχομαι έναν αγωνιώδη, γεμάτο πόνο θάνατο σαν εκείνον που προκάλεσε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Σύμφωνα με μια συνέντευξή της, η Anya γεννήθηκε στη Νιγηρία, βρετανική αποικία μέχρι το 1960. Μετακόμισε στις ΗΠΑ στην ηλικία των 10 ετών και πήγε στο κολέγιο Dartmouth, στο πανεπιστήμιο Brown και στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες.

Ο Τζεφ Μπέζος δεν ανταπάντησε στην καθηγήτρια ανάρτησε όμως ένα μήνυμα, στέλνοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.