Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ο Ναζάριο Μορένο, ο θεωρούμενος ως «νούμερο 1» στην ιεραρχία του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών Λα Φαμίλια (η οικογένεια). Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός εθνικής ασφαλείας του Μεξικού Αλεσάντρο Πόιρε, ο «ηγέτης» του συγκεκριμένου καρτέλ έπεσε νεκρός, μετά από συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της συμμορίας και την αστυνομία.

Όταν ερωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa εάν ο ηγέτης του καρτέλ είναι ο Μορένο, ο Πόιρε δήλωσε: «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αυτός. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Μορένο θεωρείται ο πρώτος στην ιεραρχία του καρτέλ, μίας συμμορίας που επικαλείται τη θρησκεία για να δικαιολογήσει τις άγριες δολοφονίες αντιπάλων και για να κρατήσει τους δικούς της διακινητές μακριά από τα ναρκωτικά.

Οι μεξικανικές αρχές έχουν προσφέρει αμοιβή 30 εκατομμυρίων πέσος (2,4 εκατομμυρίων δολαρίων) για τον Μορένο και τρία ακόμη στελέχη του καρτέλ. Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν ξεκίνησε τη στρατιωτική εκστρατεία κατά των καρτέλ των ναρκωτικών.