Νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει τα 77 σπαρακτικά λεπτά που ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας , Σαλβαδόρ Ράμος, βρισκόταν μέσα στο σχολικό κτήριο πριν η αστυνομία ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και τον σκοτώσει. Το απόσπασμα που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Good Morning America» δείχνει αστυνομικούς να σπάνε τα παράθυρα στο δημοτικό σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας, στις 24 Μαΐου.

Ακούγεται ηχητικό υλικό από τους ασυρμάτους της αστυνομίας και περιγράφει λεπτομερώς το μέγεθος του μακελειού, όπου 19 μαθητές και δύο δασκάλες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 18χρονου. Μάλιστα, τοπικός αξιωματούχος κατηγόρησε την Αστυνομία του Τέξας για τη διαχείριση του περιστατικού, ιδιαίτερα από την στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι εγκλωβισμένα παιδιά καλούσαν τις αρχές για βοήθεια, όμως βρήκαν τον τηλεφωνητή και δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

Mετά το μακελειό στο σχολείο, που συγκλόνισε την πόλη του Τέξας, η οργή αυξάνεται σε σχέση τον χρόνο που μεσολάβησε πριν επέμβει η αστυνομία. Μάλιστα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, πριν από ένα 24ωρο, ότι θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία ανταποκρίθηκε στην επίθεση με πυροβολισμούς στο σχολείο της πόλης Ουβάλντε, στο Τέξας, που προκάλεσε τον θάνατο 19 παιδιών και δύο δασκάλων την Τρίτη.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο συνταγματάρχης Στίβεν ΜακΚρόου, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, εμφανώς συγκινημένος, μοιράστηκε τις λεπτομέρειες ενός τηλεφωνήματος από ένα παιδί που είχε παγιδευτεί μέσα στην τάξη όταν ο ένοπλος εισήλθε.

«Είπε το όνομά της και ψιθύρισε ότι βρισκόταν στην τάξη 12» είπε με δάκρυα στα μάτια ο ΜακΚρόου. «Στις 12:10 μ.μ. τηλεφώνησε ξανά και είπε ότι στην τάξη 12 υπήρχαν πολλοί νεκροί. Και πάλι στις 12:16 μ.μ. τηλεφώνησε ξανά και είπε ότι υπήρχαν 8 με 9 μαθητές ζωντανοί» ανέφερε ο ΜακΚρόου, σύμφωνα με το ABC News.